Hoera, 1 jaar! De eerste verjaardag van je baby

Voor je het goed en wel doorhebt, is je kindje alweer bijna 1 jaar oud! Want wat is het eerste jaar voorbij gevlogen. Het eerste lachje en hapje, het zijn heerlijke momentjes waar je samen met je kleine in het eerste jaar van hebt kunnen genieten. De eerste verjaardag is een leuk moment om terug te kijken op álle bijzondere momenten uit het eerste jaar van je kindje! In deze blog blikken we terug op het eerste jaar én geven we je een voorproefje op al het moois dat je kindje nog gaat beleven in het tweede jaar.

Wat waren jullie speciale eerste momenten tot aan de eerste verjaardag?

Je kindje zorgt voor onvergetelijke momenten. Jullie hebben samen in het eerste jaar tot aan de eerste verjaardag al zoveel mooie momenten beleefd en herinneringen gemaakt. Kijk jij ook met een grote glimlach terug op:

 • De eerste keer dat je kindje naar je lachte? Jullie hebben al steeds meer contact met elkaar!
 • De eerste keer dat jullie samen op de fiets een frisse neus gingen halen?
 • Het moment dat je kindje zijn eerste woordjes probeerde te brabbelen?
 • De eerste keer dat je kindje zelf begon met omrollen?
 • De eerste groente- en fruithapjes die in en vooral óm het mondje zaten?

In het eerste jaar maakt je kindje heel veel mee en heeft hij zich ontzettend snel ontwikkeld. Het is superleuk om al deze momenten vast te leggen met een camera of je telefoon. Maak hier een fotoboekje van. Het is heel bijzonder om over een paar jaar samen terug te kijken op deze mijlpalen. Maak ook tijdens de eerste verjaardag extra veel foto’s. Deze mijlpaal is tenslotte een feestje om nooit meer te vergeten!

De eerste verjaardag is ook voor jou een mijlpaal

Niet alleen je kindje is jarig, maar ook jij als mama hebt wat te vieren! De eerste verjaardag is een mooi moment om ook terug te kijken op jouw eerste jaar als moeder. Je leven is na het krijgen van je kleine namelijk erg veranderd. De komst van je kindje is natuurlijk fantastisch. Alles is nieuw en als kersverse mama moet je de routine nog onder de knie krijgen, vertrouwen krijgen in jezelf en in deze nieuwe rol. Hier kun je best onzeker over worden en dat is heel normaal. Gelukkig raak je steeds meer vertrouwd aan je nieuwe leventje en hier mag je echt trots op zijn. Veel ontwikkelingen die je kindje het eerst jaar heeft gemaakt, heeft hij aan jou te danken!

Hallo dreumes!

Een jaar geleden een lieve kleine baby en nu is hij alweer officieel een dreumes. Misschien voelt je kleintje nog wel echt als een baby, maar je wondertje wordt stapje voor stapje steeds zelfstandiger en zal de wereld nog meer zelf gaan ontdekken.

 • Je kindje zal steeds beweeglijker worden en kan zich steeds beter zelf voortbewegen. De wereld van je kindje wordt zo vergroot en zal steeds meer zelf gaan ontdekken. Probeer je huis ‘dreumes-proof’ te maken door alle breekbare en kostbare dingen een plankje hoger te zetten en scherpe randjes van een tafel af te dekken. Zo kan je kindje alles om hem heen op een veilige manier ontdekken.
 • Brabbeltjes zullen echte woordjes worden en wie weet begint je kindje met het woordje ‘nee’. Kun jij ook niet wachten om straks je kleintje ‘mama’ te horen zeggen?
 • Je kindje zal steeds meer opgroeien tot een eigen persoontje. Hier hoort ook een eigen karaktertje bij. Je hoeft je geen zorgen te maken als je kindje ineens dingen zal gaan weigeren. Vraag het maar eens aan andere moeders om je heen, je zult zien dat dit gedrag heel normaal is in deze fase. Daarnaast zal je merken dat je kindje ook steeds meer aandacht heeft en enthousiast wordt voor de dingen om hem heen.
 • Je kindje zal ook korter gaan slapen tijdens de dutjes overdag. Het voordeel hiervan, is dat je kindje steeds langer doorslaapt in de nacht.
 • Je kindje kan steeds meer en zal daardoor ook zelf de fles, beker of eigen lepeltje willen vasthouden.

Nutrilon Dreumesmelk is er voor iedere dreumes

Omdat je kindje steeds meer een eigen karakter begint te ontwikkelen, krijgt hij steeds meer een eigen willetje, ook wat eten betreft. Het kan dus zomaar gebeuren dat je kleintje niet wilt eten of dat er meer eten op de grond belandt dan in zijn mond. Voor kindjes is het ontdekken van eten net zo belangrijk als het eten zelf. Daarnaast wordt je kindje steeds actiever en zal hij nog meer energie verbruiken.

Nutrilon Dreumesmelk is er ook voor de actieve dreumes. Je kunt iedere ochtend en middag een bekertje Nutrilon 4 Dreumesmelk , als onderdeel van gevarieerde voeding, toevoegen aan jullie dagmenu. Nutrilon 4 bevat een unieke combinatie van scGOS/lcFOS en 3'GL vezels. 3'GL vezels ontstaan uit ons gepatenteerde fermentatieproces. Daarnaast bevat Nutrilon 4 ijzer. IJzer ondersteunt de normale cognitieve ontwikkeling van je kindje.

Ook voor peuters is er Nutrilon 5 Peutermelk die je kleine ontdekkingsreiziger net dat beetje extra kan geven. Op naar de volgende mijlpalen! 

Tip: maak een lekkere babyccino voor de eerste verjaardag van je kleine. Bekijk het babyccino met Nutrilon Dreumesmelk recept hier!

Meld je aan voor Nutricia voor jou

 • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
 • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
 • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Nutrilon

Tools