Hoe is Nutricia eigenlijk ontstaan?

Nutricia kent een lange geschiedenis, wellicht dat jouw opa of oma Nutricia ook kennen? Wil je weten hoe dat zit lees dan verder!

Vroeger werden er voedsters ingehuurd als een moeder geen borstvoeding (meer) kon geven. De baby kreeg gewone koemelk als een voedster te duur was. De samenstelling van koemelk is natuurlijk anders dan moedermelk.

Alexander Backhaus ontwikkelt voeding voor baby's

In 1894 lukte het de Duitse professor Alexander Backhaus om een voeding te ontwikkelen passend voor baby’s. Twee jaar later vertelde Backhaus over zijn ontdekking op een groot congres in Berlijn. Daar zat Johannes van der Hagen in het publiek. Samen met zijn broer Martinus van der Hagen zocht hij daarna contact met professor Backhaus. Johannes was arts en inspecteur van de Nederlandse Volksgezondheid. Martinus runde een bedrijf dat margarine en zuivel maakte.

In 1901 kreeg het bedrijf de naam Nutricia

Backhaus gaf de broers toestemming om de eerste producten te maken. En zo begon het avontuur van de broers Van der Hagen in de wereld van babyvoeding! In 1901 kreeg het bedrijf de naam Nutricia, een naam die we tot op de dag van vandaag nog kennen.
 

1946 - Eigen onderzoekscentrum

Wetenschappelijk onderzoek is sinds het begin al een belangrijke basis voor de voeding van Nutricia. In 1946 werd de eerste onderzoeksafdeling van Nutricia geopend in Zoetermeer.
 

1995 - eerste prototype van het darmsimulatiemodel ontwikkeld

In 1995 is het eerste prototype van het darmsimulatiemodel ontwikkeld. Dit model werd gebruikt om de spijsvertering zo goed mogelijk te begrijpen.

In de afgelopen 125 jaar is Nutricia enorm gegroeid tot een grote organisatie met talloze werknemers. Tegenwoordig hebben wij onze eigen research en innovatie center in Utrecht. Hier werken elke dag meer dan 300 onderzoekers vol enthousiasme en passie aan het verbeteren van onze Nutrilon Opvolgmelk.*

*De samenstelling van opvolgmelk is wettelijk vastgelegd. Daarnaast zijn er regels voor wat er extra in opvolgmelk mág zitten.

1986 oprichting Nutricia Kindervoeding Service

De kennis en ervaring bij Nutricia werd door het vele contact met ouders en onderzoekers steeds verbeterd. Onze betrokkenheid stopte daarom niet bij alleen het verkopen van voeding. Het ouderschap is prachtig, maar ook uitdagend en soms kun je als ouder best wat hulp gebruiken. Om ouders persoonlijk te woord te staan, lanceerden we in 1986 onze telefonische servicelijn. Hier kunnen ouders terecht met vragen over voeding voor hun kinderen. Of het nu gaat om hulp bij het geven van borstvoeding, het vinden van het juiste voedingsschema, nachtelijke krampjes. Ons Care Team staat nog steeds elke dag én nacht voor alle ouders klaar met persoonlijk advies, zonder oordeel.
 

In 2007 wordt Nutricia onderdeel van Danone

Nutricia is in 2007 onderdeel geworden van Danone en dragen we bij aan onze gezamenlijke missie: zoveel mogelijk mensen ondersteunen in hun gezondheid doormiddel van voeding.

In 2021 is Nutricia B-Corp gecertificeerd

Nutricia heeft een B Corp™-certificaat behaald. Dit certificaat wordt alleen toegekend aan bedrijven die aantoonbaar werken aan de verbetering van hun impact op mens, maatschappij en milieu.

KOAG/KAG 379-0424-843