Nutrilon en andere merken hebben voedingen die zijn afgestemd op de voedingsbehoeften van je kindje. Zo bestaat er niet alleen opvolgmelk voor baby’s, maar ook dreumesmelk voor kinderen van 1 tot 2 jaar. In dit artikel bespreken we de verschillen.

Wat is opvolgmelk?

Opvolgmelk is een voeding voor baby's van 6 tot 12 maanden en is ontworpen als aanvulling naast de vaste voeding. Je herkent opvolgmelk aan de grote 2 op de verpakking.

Ingrediënten opvolgmelk

De samenstelling van opvolgmelk is wettelijk vastgelegd. Dat is wel zo belangrijk, want zo krijgt je baby binnen wat hij nodig heeft, welk opvolgmelk je ook kiest. Dit zit er allemaal in alle opvolgmelk

  • Eiwitten*: opvolgmelk bevat hoogwaardige eiwitten die afkomstig zijn van koemelk.
  • Vetten*: De vetzuren in opvolgmelk komen uit ingrediënten zoals visolie, zonnebloemolie en koolzaadolie*. In opvolgmelk zit ook DHA*, een visvetzuur dat de visuele ontwikkeling ondersteunt van kindjes tot de leeftijd van 12 maanden** (**het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 100mg DHA).
  • Koolhydraten*: de koolhydraten in opvolgmelk komen uit melksuikers, die van nature in melk zitten.
  • Vitaminen en mineralen: opvolgmelk bevat vitaminen en mineralen* die je kindje nodig heeft, zoals jodium, selenium en vitamine A, B12, C, D en E*.

*Zoals in alle opvolgmelk

Nutrilon opvolgmelk verschil met wetgeving

Nutrilon voegt naast deze wettelijk vastgelegde samenstelling nog meer ingrediënten toe, welke uiteraard aan de strenge eisen van de wetgeving voldoen. Onze opvolgmelk bevat ook de volgende voedingsstoffen:

  • Natuurlijke 3’GL vezels (postbiotica), ontstaan uit ons unieke fermentatieproces
  • Vezelmix scGOS:lcFOS

Soorten Nutrilon opvolgmelk

Geen baby is hetzelfde. Onze producten ook niet. Naast de standaard Nutrilon opvolgmelk, hebben we verschillende varianten:

Deze opvolgmelk is op basis van biologische ingrediënten. Lees hier meer informatie over Nutrilon Bio 2

Opvolgmelk met melkvet, ook om te combineren met borstvoeding of voor de overgang naar flesvoeding. Lees hier meer over Nutrilon DuoBalans 2.

Verdikte formule met rijstebloem. Lees hier meer informatie over Nutrilon Content 2


Weet je niet zo goed welke opvolgmelk je moet kiezen?

We helpen je graag op weg! Ontdek welke Nutrilon Opvolgmelk het beste bij jullie past. Doe hier de keuzetest

Overleg ook met jouw arts of het consultatiebureau welke opvolgmelk het meest geschikt is voor je kindje. 


Wat is dreumesmelk?

Dreumesmelk is een voeding die is ontworpen voor kinderen van 1 tot 2 jaar als onderdeel van een gezond, gevarieerd voedingspatroon. Je herkent dreumesmelk aan de grote 4 op de verpakking.

Dreumesmelk: wel of niet?

Na het eerste levensjaar kan je dreumes alle voedingsstoffen uit vaste voeding halen. Dreumesmelk is daarom niet noodzakelijk. Toch blijkt het in de praktijk niet even makkelijk om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Jonge kinderen staan erom bekend dat ze soms moeilijke eters zijn. Het voedingspatroon van Nederlandse dreumesen is vaak eenzijdig. Ze krijgen onder andere te veel eiwit, suiker en zout en te weinig DHA, ijzer en vitamine D binnen1 . Dreumesmelk kan je kleintje helpen om extra voedingsstoffen binnen te krijgen en zo een mooie basis vormen naast de vaste voeding.

Ingrediënten dreumesmelk

Net als opvolgmelk bevat dreumesmelk eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. De verhoudingen zijn wel anders. Dreumesmelk bevat in vergelijking met opvolgmelk minder calorieën en vet. Als je kleintje eenmaal een dreumes is, haalt hij zijn voedingsstoffen namelijk hoofdzakelijk uit vaste voeding. Omdat veel jonge kinderen te weinig ijzer en vitamine D binnenkrijgen, bevat onze dreumesmelk deze voedingsstoffen.

Soorten Nutrilon Dreumesmelk

Nutrilon heeft twee soorten dreumesmelk:

Nutrilon 4 Dreumesmelk is speciaal afgestemd op kindjes vanaf 1 jaar, als onderdeel van gezonde en gevarieerde voeding. Lees hier meer over het product.

Nutrilon Dreumesmelk is er ook in vanillesmaak. Lees hier meer over het product

Hoeveel dreumesmelk?

Dreumesmelk is ontworpen als onderdeel van een gezond en gevarieerd eetpatroon. Wist je dat het Voedingscentrum voor deze fase 300 ml melkproducten adviseert? Je kunt je kindje bijvoorbeeld twee keer per dag een bekertje van 150 ml dreumesmelk geven.

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!