Voeding

Welke flesvoeding kiezen?

Borstvoeding is het allerbeste voor je kindje. Dat geef je dus het liefst zo lang mogelijk. Wil je overstappen op flesvoeding of op een combinatie van borst- en flesvoeding? Dan is het goed om eerst uit te zoeken welke flesvoeding het beste bij je kindje past op dat moment. Overleg dit altijd met je consultatiebureau of arts.

Er is wettelijk bepaald wat er in de samenstelling moet zitten, daarnaast is wettelijk bepaald wat erin mág zitten. De samenstelling van opvolgmelk is wettelijk vastgelegd. Nutrilon voegt naast deze wettelijk vastgelegde samenstelling nog meer ingrediënten toe, welke uiteraard aan de strenge eisen van de wetgeving voldoen. Met onze onderzoekservaring, zorg en ingrediënten geïnspireerd door de natuur verbeteren we continu onze opvolgmelk.

Welke Nutrilon flesvoeding past het beste bij mij?

Als je na 6 maanden overstapt op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding, wil je natuurlijk een passende voeding* geven. Maar welke keuze maak je? Vraag altijd om advies bij je consultatiebureau of arts.

* Er is wettelijk bepaald wat er in de samenstelling van flesvoeding moet zitten, daarnaast is wettelijk bepaald wat erin mág zitten.

Welke flesvoeding past het beste?

Bij Nutrilon vinden we het belangrijk dat er altijd een keuze is die bij jou en je kleintje past. Daarom investeren wij continue in de ontwikkeling van verschillende soorten flesvoeding.

Al onze flesvoedingen worden ontwikkeld in ons Research Centre in Utrecht, gebaseerd op de kennis van meer dan 125 jaar onderzoek. Daar werken meer dan 300 gepassioneerde onderzoekers elke dag aan het verbeteren van onze recepturen en aan onze laatste innovaties* voor jou en je kleintje. Maar wat is het verschil tussen onze verschillende flesvoedingen? En welke past het beste bij jou? Hieronder vind je een handig overzicht.

* Er is wettelijk bepaald wat er in de samenstelling van flesvoeding moet zitten, daarnaast is wettelijk bepaald wat erin mág zitten.

De soorten flesvoeding op een rij

Flesvoeding vanaf 6 maanden

Nutrilon Opvolgmelk, met onze unieke samenstelling* voor alle baby's.

Voor kindjes van 6 tot 10 maanden hebben we Nutrilon Opvolgmelk 2. Nutrilon opvolgmelk is onze flesvoeding met onze unieke combinatie van scGOS:lcFOS vezels en 3’GL vezels. 3’GL vezels ontstaan uit ons natuurlijke fermentatieproces. Nutrilon bevat vitamine C & D** die het immuunsysteem van je kindje ondersteunen. Ook bevat Nutrilon omega 3: DHA en ALA** uit natuurlijke bronnen. 

Voor kindjes van 10 tot 12 maanden hebben we Nutrilon 3.

Nutrilon DuoBalans, met melkvet, om te combineren met borstvoeding.

Nutrilon DuoBalans 2 is onze meest geavanceerde opvolgmelk, speciaal ontwikkeld om te combineren met borstvoeding en voor de overgang naar flesvoeding*. Het bevat onze geavanceerde vezelmix met 2’FL en 3’GL vezels. Daarnaast bevat Nutrilon DuoBalans 2 melkvet en is de verpakking 100% recyclebaar.

*Borstvoeding is de beste voeding. Overleg met je consultatiebureau of arts om een goede balans te vinden als je dit product wilt gebruiken.

Nutrilon Bio, met ingrediënten van biologische oorsprong.

Nutrilon Bio opvolgmelk is gemaakt met biologische ingrediënten. Zo bevat het biologische GOS en biologische FOS vezels. Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Wil je Nutrilon Bio 2 gebruiken? Overleg dan met je consultatiebureau of arts

Nutrilon Dreumes- en Peutermelk: speciaal afgestemd op de behoeftes voor kindjes vanaf 1 jaar

Speciaal ontwikkeld voor jouw dreumes.

Voor kindjes vanaf 12 maanden is er Nutrilon 4 als onderdeel van gezonde en gevarieerde voeding. Onze dreumesmelk bevat onze unieke combinatie van scGOS:lcFOS en 3'GL vezels. 3'GL vezels ontstaan uit ons natuurlijke fermentatieproces. Daarnaast bevat Nutrilon 4 ijzer. IJzer ondersteunt de normale cognitieve ontwikkeling van je kindje. We hebben Nutrilon 4 ook met vanillesmaak en kant-en-klaar in een melkpak. Tip: maak eens een lekkere smoothie met Nutrilon dreumesmelk, zo krijgt je kindje gemakkelijk wat extra ijzer binnen. Handig! Lees meer over Dreumesmelk.

Speciaal ontwikkeld voor jouw peuter.

Voor kindjes vanaf 2 jaar hebben we Nutrilon 5, zo samengesteld dat het past bij jouw peuter. 

Speciaal ontwikkeld voor jouw peuter.

Voor kindjes vanaf 3 jaar is er Nutrilon 6 Peuterplusmelk. Op maat gemaakt voor de behoefte van jouw peuter van drie jaar. Nutrilon Peuterplusmelk, als onderdeel van gezonde en gevarieerde voeding, kan je kleintje helpen om extra voedingsstoffen binnen te krijgen.

Flesvoeding op maat

Baby’s kunnen soms last hebben van babykwaaltjes. Wil je meer weten over een van onze speciale varianten zoals Nutrilon Pepti 2, Nutrilon Omneo 2 of Nutrilon AR 2? Je kunt hierover advies opvragen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin of je arts. Lees meer op onze flesvoeding op maat pagina of doe de Babykwaaltjestest. Binnen 10 minuten krijg je tips van onze voedingskundigen.

Belangrijk: Nutrilon Omneo 2 is een voeding voor medisch gebruik. Geschikt vanaf 6 maanden bij krampjes en/of moeizame ontlasting, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Niet geschikt als enige voedingsbron. Gebruik Nutrilon Omneo 2 alleen onder medisch toezicht. Wil je Nutrilon Omneo 2 gebruiken? Overleg dan met je consultatiebureau of arts.

Nutrilon A.R. 2 is een voeding voor medisch gebruik. Geschikt vanaf 6 maanden bij spugen, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Niet geschikt als enige voedingsbron. Gebruik Nutrilon A.R. 2 alleen onder medisch toezicht. Wil je Nutrilon A.R. 2 gebruiken? Overleg dan met je consultatiebureau of arts. Nutrilon A.R. 2 is niet geschikt voor prematuren.

Nutrilon Content 2 is een verdikte formule met rijstebloem, geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Wil je Nutrilon Content 2 gebruiken? Overleg dan met je consultatiebureau of arts.

Belangrijk: Nutrilon Pepti 2 is een voeding voor medisch gebruik. Indien je kindje koemelkallergie heeft is er Nutrilon Pepti 2 met geknipt koemelkeiwit (hydrolysaat). Geschikt vanaf 6 maanden, als onderdeel van een gezonde, gevarieerde voeding. Niet geschikt als enige voedingsbron. Gebruik Nutrilon Pepti 2 alleen onder medisch toezicht. Wil je Nutrilon Pepti 2 gebruiken? Overleg dan met je verloskundige, consultatiebureau of arts.

Belangrijk: Nutrilon Nutriton is een voeding voor medisch gebruik. Geschikt als toevoeging aan borstvoeding, flesvoeding of dieetvoedingen vanaf de geboorte. Niet geschikt als enige voedingsbron. Gebruik Nutrilon Nutriton alleen onder medisch toezicht. Wil je Nutrilon Nutriton gebruiken? Overleg dan met je verloskundige, consultatiebureau of arts.

*Ipsos 2022
**Zoals alle opvolgmelk

KOAG/KAG-nr. 379-0822-3483

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Nutrilon

Tools