5 leuke tips om samen met je kleintje op ontdekking te gaan

Het is ontzettend leuk als je kindje de behoefte krijgt om nieuwe dingen te ontdekken en zijn wereld te vergroten. Samen op ontdekking gaan en eerste keren beleven, helpen ook mee om de weerstand van je kindje te ontwikkelen. Hoe fijn is dat? Lees hieronder hoe je dat samen kunt doen.

Op pad gaan met je kleintje is goed voor de weerstand

Het immuunsysteem van je kindje is volop in ontwikkeling. Samen naar buiten gaan heeft een positieve invloed op de weerstand. We vertellen je hier waarom.

 • Het zonlicht buiten zorgt voor vitamine D wat heel gezond is en helpt om de weerstand van je kindje te ondersteunen.
 • Het immuunsysteem van je kindje moet geprikkeld worden en in aanraking komen met nieuwe dingen.

5 tips om samen de wereld te ontdekken

Een dagje uit met je kindje is een heerlijk moment met elkaar. Er zijn zoveel plekken waar je kindje nog nooit is geweest. Ga samen op ontdekking en help meteen mee aan het opbouwen van weerstand! Wat dacht je van deze 5 leuke uitjes?

 1. Samen spelen in de speeltuin. Ga lekker enthousiast alle onderdelen af en laat je kindje kennis maken met de wipkip, zandbak, schommel en het klimrek. Naast weerstand opbouwen, ontwikkel je ook zijn motoriek.
 2. Dierenvriendjes maken. Diertjes aaien op de kinderboerderij of in de dierentuin vindt je kindje erg leuk. Voor het eerst een pony aaien of een cavia vasthouden is één groot avontuur.
 3. Samen in het park de eendjes voeren. Jullie hebben vast een plekje in de buurt waar eendjes graag komen en het is super leuk om daar samen naartoe te gaan.
 4. De ballenbak is ook vaak favoriet voor kleintjes. De kleuren en vormen van de ballen zijn erg fascinerend.
 5. Spelen in de zandbak. De meeste kindjes vinden zand ontzettend bijzonder. Zand voelt nat, droog, kleeft of verdwijnt tussen de vingertjes. En met het spelen, bouwt hij ook nog aan zijn weerstand.

Over de weerstand van je kindje

Je ziet je kleintje elke dag veranderen en de wereld ontdekken. Al dat ontdekken kost je kindje flink wat energie. Om te zorgen dat hij zich zo goed blijft ontwikkelen, is jouw zorg en aandacht erg belangrijk.

 • Vitamines A, C en D ondersteunen het immuunsysteem.
 • IJzer en omega- 3-vetzuren (DHA & ALA) dragen net als andere opvolgmelk bij aan de hersenontwikkeling van je kindje.
 • Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje, maar er kan een moment komen waarop je overstapt op flesvoeding, of op een combinatie van borst- flesvoeding.
 • Vanaf 10 maanden kun je starten met Nutrilon 3, onze flesvoeding met de unieke combinatie van ingrediënten scGOS/lcFOS en 3'GL vezels.

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Meld je aan voor Nutricia voor jou

 • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
 • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
 • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Nutrilon

Tools