Over Nutrilon

Onze missie is: bijdragen aan een goede gezondheid van baby’s en peuters door wetenschap, innovatie en de productie van hoogwaardige voeding te combineren. Lees hier meer over 125 jaar Nutricia onderzoek, ons unieke gepatenteerde fermentatieproces en waar wij voor staan.

Hoe het allemaal begon...

125 jaar geleden begon onze “aartsvader” Martinus van der Hagen in Zoetermeer de eerste zuivelfabriek die flesvoeding produceerde. Het recept was van de Duitse wetenschapper Alexander Backhaus. Hij was erin geslaagd om bacterievrije ‘kindermelk’ in het laboratorium te maken. In 1901 werd vervolgens onze bedrijfsnaam Nutricia geïntroduceerd. Als onderdeel van Nutricia hebben wij een hele evolutie doorgemaakt, echter blijft onze missie nog steeds hetzelfde: wij willen bijdragen aan een goede gezondheid van baby’s en peuters door wetenschap, innovatie en de productie van hoogwaardige voeding te combineren.  

125 jaar Nutricia onderzoek

Wist je dat Nutricia de enige fabrikant van babyvoeding is met een eigen onderzoekscentrum in Nederland? Wij investeren voortdurend in onderzoek naar babyvoeding, en proberen continu te innoveren om hiermee onze recepturen te verbeteren. In het Nutricia Research Center in Utrecht werkt ons team van meer dan 300 wetenschappers continu aan de laatste innovaties op het gebied van babyvoeding. Zij werken nauw samen met laboratoria. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat wij de laatste wetenschappelijke inzichten meenemen in onze producten. 

Ons unieke gepatenteerde fermentatieproces

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek ontwikkelden onze toegewijde experts Nutrilon flesvoeding met ons gepatenteerde fermentatieproces. Maar wat houdt dit proces precies in? Lees hieronder stap voor stap hoe Nutrilon wordt geproduceerd met gebruik van ons gecontroleerde & hygiënische fermentatie proces:

  1. Nutrilon voeding begint als verse koemelk. Door dit vervolgens te mengen met vitamines en mineralen* wordt deze melk omgezet in flesvoeding.
  2. Er worden 2 soorten melkzuurbacteriën aan toegevoegd. Hierdoor start het fermentatieproces. Is het genoeg gefermenteerd? Dan start het koelen.
  3. De melk wordt vervolgens gedroogd, met behulp van een hogedrukspuit en een nevel van hete, gefilterde lucht. Zo ontstaat het welbekende melkpoeder.
  4. Aan dit poeder wordt onze unieke mix van vezels GOS:lcFOS en 3’GL oligosachariden toegevoegd.
  5. De poedervormige Nutrilon wordt verpakt in onze handige speciaal ontworpen Eazy Packs. Hierin zit een maatschepje, speciaal afgestemd per variant, die ervoor zorgt dat elk flesje wat je maakt een bepaalde hoeveelheid voedingsstoffen bevat.
  6. Met onze nauwkeurige eindcontroles en voedingsanalyses zorgen we ervoor dat elke Nutrilon verpakking die onze fabriek verlaat voldoet aan onze veeleisende productspecificaties.

Lees hier meer over onze receptuur.
*zoals alle opvolgmelk

Voeding

Onze Nutrilon producten

Lees meer

Nutrilon staat voor kwaliteit

Met grote zorg waarborgen wij de kwaliteit van onze voeding bij elke stap in ons productieproces. Al onze ingrediënten gaan door vele kwaliteitschecks in ons eigen research center en onze fabriek. We voeren klinische onderzoeken uit met onze producten volgens de hoogste kwaliteitsnormen en nemen kwaliteits- en voedselveiligheidseisen meer dan serieus.

We werken samen met boeren en leveranciers die we kunnen vertrouwen. Het kan wel 2 tot 3 jaar duren voordat we instemmen om met hen samen te werken, aangezien ze een enorme hoeveelheid aan kwaliteits- en veiligheidstesten ondergaan. We controleren ze vervolgens regelmatig nogmaals om te checken of ze nog steeds aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Dit allemaal voor jouw kleintje -zoals we dit ook voor onze eigen kindjes zouden doen.

Met aandacht voor duurzaamheid

De wil om het steeds beter te doen zit verweven in onze cultuur en structuur. We streven naar een neutrale impact op het milieu met alles wat we doen. Hierbij telt elk klein stapje. Wist je al dat onze zero waste** fabriek voor 100% op duurzame stroom draait? Daarnaast is Nutricia sinds kort B Corp gecertificeerd. Dit is een onafhankelijk internationaal label dat wordt toegekend aan bedrijven die naast succesvol ondernemen, ook mens, milieu en maatschappij voorop stellen en hier op transparante wijze verslag over doen.

**Zero Waste betekent dat we een nieuw doeleinde voor het afval vinden, of verbranden om energie te verwekken.

Nutrilon Scan & Spaar***

Wist je dat Nutrilon een geheel eigen spaarprogramma heeft waarmee je kan sparen voor geld terug? Hiermee willen we jou bedanken voor het vertrouwen in onze producten. Meedoen is heel eenvoudig. Scan de QR code aan de binnenkant van je gekochte verpakking, start gelijk met sparen en wordt beloond! Lees hier meer over ons unieke spaarprogramma.

*** Alle Nutrilon volledige zuigelingenvoedingen en dieetvoedingen zijn uitgesloten.

Wij staan 24/7 voor jullie klaar

Weet je het even niet meer? Wij zijn er voor jou. Onze betrokkenheid stopt niet met je aankoop van onze voeding. Als geen ander weten we dat kindjes zich niet aan vaste tijden houden. Daarom staat ons team van voedingskundigen 24/7 voor je klaar om je te helpen met al je vragen. Of dat nou gaat over onze voeding, voedingsschema’s, of bijvoorbeeld de ontwikkeling van je kindje tijdens de eerste 1000 dagen. Weet dat je altijd bij ons terecht kan.

KOAG/KAG-nr. 379-0321-7282

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!