Lifestyle

Dansen om te ontwikkelen: de leukste manieren om met je kindje te dansen en muziek te maken

Vrijwel alle jonge kinderen genieten van muziek en zullen mee proberen te dansen op het ritme. Samen liedjes zingen en dansen met je kindje is leuk en het stimuleert ook nog eens de ontwikkeling, hoe fijn is dat! Ben jij op zoek naar de leukste manieren om samen met je kindje te dansen? En waar je de leukste kindermuziek kunt vinden? Je leest het in deze blog.

Hoe kun je met je kindje dansen?

Je kindje kan zich steeds beter zelfstandiger bewegen. Maar bij de grove motoriek van het dansen, kan je kindje nog best ondersteuning gebruiken. Heb jij ook zin om samen met je kindje dansen? Deze tips kunnen je hierbij helpen.

  • Zet een lekker dansplaatje op en swing met je kleintje de kamer rond. Kindjes leven zich graag uit door vrij te bewegen. In deze fase zullen ze vooral lekker ‘hopsen’ op het ritme van de muziek.
  • Klap in je handen of steek je armen in de lucht. Probeer dit te herhalen en je zult zien dat je kindje na verloop van tijd met je mee zal bewegen.
  • Til je kindje op en wieg op het ritme van de muziek heen en weer. Je tovert hiermee al snel een grote lach op zijn gezichtje en wie weet hupst hij in je armen vrolijk mee op de melodie van de muziek.

Zo stimuleer je de ontwikkeling van je kindje door muziek en dans

Muziek luisteren heeft invloed op het totale leer- en ontwikkelingsproces van je kindje. Door samen te gaan dansen op muziek, daag jij je kindje uit om bijvoorbeeld zijn motorische ontwikkeling te stimuleren.

Je kindje beweegt op verschillende manieren. Of hij dat nu helemaal zelfstandig doet of bij jou op schoot. Hiermee oefent je kleintje het bewaren van zijn evenwicht en het onder controle houden van zijn bewegingen. Tijdens het dansen zal je kindje veel gaan bewegen en het is daarom een goede manier om deze ontwikkelingen te versterken. Deze tips kunnen helpen de ontwikkeling van je kindje te stimuleren door te dansen en muziek te maken:

  • Kijk of het je kindje lukt om jouw bewegingen te imiteren. Zwaai met je armen of til je benen op. Je zult zien dat je kindje jou na zal (proberen te) doen en hiermee oefent je kindje de ontwikkeling van zijn spieren en motoriek.
  • Geef je kindje een trommeltje of een ander instrument. Het vasthouden van speelgoed muziekinstrumenten is goed voor de motoriek van je kleine muzikant. Je kunt ook thuis makkelijk muziekinstrumenten maken. Met een deksel van een pan en een pollepel heb je zo een mini drumstel gecreëerd.
  • Blijf liedjes herhalen. Je kindje zal de liedjes na verloop van tijd herkennen en steeds beter (op zijn manier) mee proberen te zingen. Dit is goed voor de taalontwikkeling van je kleine entertainer en hij zal steeds meer nieuwe woordjes leren.

Tips voor babymuziek

Misschien zingen jullie samen liedjes tijdens vaste rituelen zoals badderen, tandenpoetsen of voor het slapen gaan. Maar ben je op zoek naar nieuwe liedjes, laat je dan inspireren door de Nutricia Speelhoek. In de Nutricia voor jou-app vind je deze Speelhoek waar jij je eigen playlist kunt samenstellen. Op die manier heb je al je favoriete liedjes van je kindje bij de hand om af te spelen. Maar ook de Nutricia Spotify-playlisten zijn fijn voor je kindje om naar te luisteren. Een ontspannen muziekje kan helpen bij het slapen gaan. Veel kindjes worden hier rustig van en zijn daardoor eerder in dromenland.

Nutrilon ondersteunt de hersenontwikkeling* van je kindje

Dansen en muziek maken kost veel energie, ook voor je kleine dreumes. Tijdens het dansen en muziek maken wordt de motoriek en hersenontwikkeling van je kindje gestimuleerd. Als onderdeel van jullie gevarieerde en gezonde dagmenu kun je iedere ochtend en in de avond (of twee keer per dag) een bekertje (150 ml) Nutrilon Dreumesmelk geven aan je kindje. Nutrilon Dreumesmelk bevat de vitamines A, C en D, die het immuunsysteem ondersteunen. Het ijzer in Nutrilon Dreumesmelk ondersteunt de normale hersenontwikkeling van je kindje. Zo kan je kleintje door middel van voeding zich voorbereiden op alle mijlpalen die nog gaan komen, zoals leren dansen en muziek maken!

* Nutrilon Dreumesmelk 4 bevat ijzer. Dit ondersteunt een normale hersenontwikkeling.

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Shop

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Altijd online beschikbaar. Op werkdagen voor 20:30 uur besteld, is morgen in huis. De verzendig is gratis.

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!