Lifestyle

Het bijzondere van rituelen met je kleintje

De kleine momentjes die je deelt met je kindje zijn vaak de mooiste momenten van de dag. Naarmate je kindje ouder wordt, krijg je steeds meer interactie tijdens de rituelen die je samen met je kleintje hebt. Samen eten, spelen, in bad, (voor)lezen en het naar bed gaan zijn voorbeelden van speciale momenten waar je lekker de tijd voor kunt nemen. Welke rituelen zijn bij jullie thuis favoriet?

Rituelen zijn leuk en goed voor je kleintje

Liedjes zingen voor het slapen gaan of samen spetteren in bad, het zijn rituelen waar jij en je kindje van genieten. Het is zo leuk om te zien hoe je kleintje groeit en zich ontwikkelt. Maar wist je ook dat deze vaste rituelen ervoor zorgen dat je kindje zich kan ontspannen? Hij weet namelijk wat er gaat komen en dat geeft je kleintje een vertrouwd en veilig gevoel. Dus terwijl hij lekker warm tegen je aan ligt om samen een boekje te lezen, kan hij zich ontspannen én ontwikkelen. Dat is pas een win-win situatie!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Hoe zorg je voor onvergetelijke rituelen?

Als je terugdenkt aan je jeugd herinner je waarschijnlijk sneller bepaalde tradities die een grote indruk op je maakte zoals verjaardagen, feestdagen en vakanties. Dus hoe zorg je ervoor dat jullie dagelijkse rituelen je kindje bijblijven? Terugkerende activiteiten worden eerder als herinnering opgeslagen, dus herhalen, herhalen, herhalen! Als je bijvoorbeeld elke week naar de speeltuin gaat, zal je kleintje dat dus eerder onthouden. Maar ook de kleine dagelijkse rituelen kun je bijzonder maken! Je kunt bijvoorbeeld liedjes vaker herhalen of boekjes voorlezen met gekke stemmetjes. Maak gezichtjes en andere vormpjes van het eten voor je kindje en zet in bad gekke kapsels van schuim op elkaars hoofd. Zulke leuke extra’s bij je rituelen levert voor iedereen mooie herinneringen op. Wellicht hoor je over een paar jaar “bij ons thuis gaan we altijd…!”.

Rituelen geven je een veilig en zeker gevoel én zorgen voor ontspanning

Door voor de dagelijkse rituelen vaste tijdstippen aan te houden, kan je kindje goed wennen aan patronen. Dit komt niet aan op een paar minuten, maar door ongeveer vaste tijden aan te houden, kan het je kleintje voorbereiden op wat er gaat komen. Dit geeft hem een zeker en veilig gevoel, want voor je kindje is het fijn om te weten wat er gaat gebeuren bij elk ritueel. Een lekker warm badje, de tandjes poetsen met een liedje erbij, pyjama aandoen, samen in bed een boekje lezen, gevolgd door kusjes en knuffels.


Welke rituelen jullie ook hebben, als je deze elke dag in dezelfde volgorde doet, kan je kleintje lekker ontspannen en in slaap vallen. Voor jezelf is het ook fijn om de rituelen uit te voeren, omdat ze je houvast geven en het geeft je de ruimte om samen met je kleintje te genieten van deze heerlijke momenten.


Genietmomentjes voor jullie samen

Samen liedjes zingen, wandelen of met de blokken spelen. Tijdens dit soort activiteiten heb je echt even één-op-één tijd met je kindje. Je hebt aandacht voor elkaar en na verloop van tijd zie je je kindje ontwikkelen. Samen eten is ook zo’n moment! Na verloop van tijd kan je kindje namelijk steeds beter zelf een lepeltje vasthouden. Hierdoor wordt de motoriek van je kleintje gestimuleerd. Maak jij automatisch hapbewegingen tijdens het eten geven? Je zult zien dat je kindje dit na gaat doen en straks zijn eigen hapjes kan eten.Geef jij je kleintje nog een bekertje Nutrilon Dreumesmelk in de ochtend en bijvoorbeeld bij het avond eten? Het geven van twee bekertjes (à 150 ml) per dag is een fijn ritueel samen. Dreumesmelk past goed bij een gevarieerd dagmenu. Daarnaast ondersteunen de vitamines A, C en D in de Dreumesmelk het immuunsysteem van je kleine ontdekker!


Onze producten

Meer over dreumesmelk

Weerstand

Weerstand bij peuters

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Shop

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Altijd online beschikbaar. Op werkdagen voor 20:30 uur besteld, is morgen in huis. De verzendig is gratis.