Lifestyle

Rituelen creëren doe je zo!

Dreumesen hebben baat bij routines en rituelen. Jonge kindjes hebben nog geen besef van tijd en door vaste rituelen aan te houden, weten ze wel wat ze op welk moment kunnen verwachten. Rituelen geven daarnaast ook verbondenheid binnen het gezin, omdat het iets is wat alleen van ‘jullie’ is. Voor jezelf is het ook fijn, want het geeft je houvast gedurende de dag. Lees hieronder meer over tips voor de leukste eigen rituelen voor jullie samen!

Waarom zijn rituelen goed voor de ontwikkeling van je kindje?

De voorspelbaarheid en de herhaling van rituelen geven kindjes een gevoel van veiligheid. Bovendien is routine goed voor de zekerheid van je kindje. Verder zijn rituelen een fijne manier om een connectie te maken met je kleintje, daar geniet je zelf tenslotte ook van. Rituelen helpen je kindje begrijpen wat er op dat moment gaat gebeuren. Als het bijvoorbeeld bedtijd is, de pyjama aangaat en het boekje tevoorschijn komt, dan weet hij dat het tijd is om te gaan slapen. Daarna kan je kleintje rustig zijn ogen dicht doen, omdat hij weet dat de dag voorbij is.

Tips om zelf rituelen te maken

Het is heel makkelijk om rituelen te maken voor jezelf en je kindje! De vaste momenten op de dag geven jou structuur en je kleintje een gevoel van veiligheid. We geven je heir een paar tips voor het maken van je eigen rituelen:

Vaste patronen & volgorde

Probeer vaste tijdstrippen aan te houden voor de dagelijkse activiteiten. Dit komt niet aan op een paar minuten, maar door ongeveer vaste tijden aan te houden kan je kindje goed wennen aan patronen. Dusrond dezelfde tijd eten, een dutje doen of naar bed gaan, helpen je kleintje voorbereiden en dat geeft hem een zeker en veilig gevoel. Als je altijd dezelfde volgorde aanhoudt, weet je kindje dus beter wat er gaat gebeuren.

Bad rituelen

Lekker spelen in bad en spetteren met water, de meeste kindjes zijn er dol op! Doro je kindje te wassen en samen te spelen, geef je je kleintje een vertrouwd gevoel. Darnaast zal het warme water hem ook helpen om te ontspannen. Wat zal hij lekker slapen straks!

Voor het slapen gaan

Je kindje krijgt veel indrukken op een dag en die moet hij allemaal verwerken. Een vast rituee lvoro het slapengaan kan je kleintje beter helpen ontspannen waardoor hij makkelijker in slaap kan vallen. Samen tandjes poetsen, pyjama aandoen, een boekje lezen of een liedje zingen helpen daarbij. Die kusjes en knuffels net voordat je weggaat zijn niet alleen fijn voor jou, maar je geur en aanraking geven je kindje ook nog eens een veilig gevoel.

Eetrituelen

Samen aan tafel ziten en eten kan soms best lastig zijn. Of dat nu ligt aan een druk schema of aan je kleintje die geen zin heeft om te eten. Toch is het goed om er de tijd voor te nemen en rustig te blijven. Dat geeft je kindje namelijk zekerheid terwijl hij nieuwe dingen leert eten en zjin grenzen leert aftasten. Als onderdeel van je eetrituelen kun je je kleintje Nutrilon Dreumesmelk geven. Nutrilon Dreumesmelk sluit perfect aan op jullie gevarieerde dagmenu en ondersteunt de ontwikkeling van je kleintje. De vitamines A, C en D ondersteunen het immuunsysteem en ijzer ondersteunt een normale hersenontwikkeling. Twee bekertjes per dag van 150 ml is voldoende om aan het advies van het Voedingscentrum van 300 ml zuivelproducten per dag te voldoen. Een bekertje Dreumesmelk van 150 ml in de ochtend en avond draagt bij aan een gebalanceerd dieet en is daarnaast een heerlijk ritueel voor jullie samen!

De leukste rituelen voor jou en je kindje

Rituelen hoeven niet lang te duren en kunnen makkelijk onderdeel worden van de activiteiten die je doet met je kindje. Je kutn ook samen liedjes zingen tijdens het tandenpoetsen. Dat maakt het poetsen voro je kleintje niet allen leuker, maar hij leert ook nieuwe woorden en daarmee ondersteun je de hersenontwikkeling. Een boekje voorlezen voro het slapen gaan helpt jekleintje ontspannen en stimuleert de fantasie. Heb jij een rijke fantasie? Laat het boekje dan achterwege en verzin zelf mooie avonturen!

Onze producten

Dreumesmelk

Weerstand

Weerstand bij peuters

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Shop

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Altijd online beschikbaar. Op werkdagen voor 20:30 uur besteld, is morgen in huis. De verzendig is gratis.

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!