Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Ontdek hoe je de ontwikkeling van je kindje verder kunt stimuleren

Voeding

In de eerste periode groeit je kindje het hardst.

Wist je bijvoorbeeld dat in het eerste jaar het gewicht en volume van de hersenen verdrievoudigt? Dat de hersenactiviteit van baby’s twee keer zo hoog is als die van volwassen? En dat er elke seconde 700! nieuwe hersenverbindingen worden gelegd? Of dat je kindje steriel geboren wordt en dat het meer dan vijf jaar duurt voor het immuunsysteem op volle sterkte is? Voeding speelt een belangrijke rol bij deze fase van snelle groei.

Nutrilon is verrijkt met meer dan 100 jaar Nutricia kennis.

In Utrecht staat ons eigen kindervoeding research centrum. Het grootste van Europa! Hier doen we onderzoek naar de relatie tussen voeding en de ontwikkeling van je kindje.

Altijd een stap vooruit

Dit onderzoek zorgt ervoor dat we altijd voorop lopen. Hierdoor krijg jij de zekerheid dat onze voedingen gemaakt zijn op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Wil jij weten wat dat voor jouw kindje doet? Bekijk de film. 


Nutrilon met Pronutra™:
onze meest geavanceerde formule ooit

Het onderzoek zorgt ervoor dat onze kennis elke dag groeit. Zo begrijpen we steeds beter hoe de hersengroei en de ontwikkeling van het immuunsysteem bij jouw kindje werken. We hebben ontdekt dat bepaalde omega-3-vetzuren de hersenontwikkeling van je baby ondersteunen. En dat vitamines A, C en D bijdragen aan een goed immuunsysteem. Al deze kennis komt samen in Nutrilon met Pronutra™, onze meest geavanceerde formule ooit.


Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Nutrilon Opvolgmelk met Pronutra™ bevat ALA, dat een normale hersenontwikkeling ondersteunt. Nutrilon Dreumesmelk met Pronutra™ bevat ijzer, dat een normale hersenontwikkeling ondersteunt. Ook bevatten beiden vitamines A, C en D, die een normale werking van het immuunsysteem ondersteunen.

De hersenen ontwikkelen zich in een duizelingwekkende vaart

In de eerste drie jaar groeien de hersenen van je kindje razendsnel. Om dit mogelijk te maken, worden er elke seconde! 700 nieuwe hersenverbindingen gelegd. Al deze nieuwe verbindingen zorgen ervoor dat je kindje elke dag nieuwe dingen leert. Bijvoorbeeld over hoe hijzelf en de wereld in elkaar zitten. Om hun werk te kunnen doen hebben hersenen energie nodig. Ook andere voedingstoffen zijn belangrijk. IJzer ondersteunt de normale hersenontwikkeling van je kindje. Onverzadigde omega-vetzuren, zoals ALA, zijn nodig voor zowel de ontwikkeling van de hersenen als het zenuwstelsel. Je kindje maakt die onverzadigde vetzuren zelf nog niet aan.  Hij moet ze  dus uit voeding opnemen.

Meer weten over de hersenontwikkeling van jouw kindje? Bekijk hier onze video

Immuunsysteem: hoe bescherm je je kindje?

Al tijdens de zwangerschap leg jij de basis voor het immuunsysteem van je kind. Je doet dit onder andere door via de placenta antilichamen door te geven. Deze antilichamen  heeft je kindje ook na de geboorte nog bij zich. Daarna duurt het meer dan 5 jaar voor het immuunsysteem ontwikkeld is.

Meer weten over het immuunsysteem van jouw kindje?  Bekijk hier de film.

Voeding

Welk soort flesvoeding kiezen?

Als je overstapt op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding, wil je natuurlijk meteen een passende voeding geven. Maar welke keuze maak je? Ons advies: kijk goed naar je kindje en let op de signalen die hij geeft tijdens borstvoeding.