Voeding

In de eerste periode groeit je kindje het hardst

In de eerste 3 jaar groeit je kindje harder dan hij ooit nog zal doen in zijn leven. Dat doet je kindje helemaal zelf. Als moeder wil je deze prestatie natuurlijk maximaal ondersteunen. Liefde en aandacht zijn daar ongelooflijk belangrijk voor. En ook voeding speelt een belangrijke rol bij deze fase van snelle groei.

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Er kan een moment komen dat je besluit om over te stappen op flesvoeding, of een combinatie van borst- en flesvoeding. Overleg dan eerst met je consultatiebureau of arts. Nutricia heeft een eigen onderzoekscentrum in Utrecht, het grootste van Europa op het gebied van babyvoeding. Zo’n 300 artsen, biologen, voedingswetenschappers en immunologen doen daar dagelijks onderzoek. De kennis die dat oplevert, komt samen in Nutrilon Opvolgmelk met Pronutra™ ADVANCE. Onze meest geavanceerde formule ooit nu bereid met ons vernieuwde, geavanceerde proces.

Bekijk wat ons onderzoek voor jouw kindje kan doen:

Het immuunsysteem: pas na jaren op volle sterkte

Wanneer je kindje nog in je buik zit, zorg jij als moeder voor het immuunsysteem van je baby. Na de geboorte bouwt je kindje zijn immuunsysteem zelf verder op. Zijn huid, slijmvliezen en maagzuur helpen hem daarbij door barrières op te werpen tegen infecties. Maar de belangrijkste rol spelen de darmen. Die zorgen voor ongeveer 70% van de afweer. Om de opbouw van de darmflora van je kindje zo optimaal mogelijk te ondersteunen, is een start met goede voeding belangrijk. Het immuunsysteem wordt namelijk ondersteund door belangrijke voedingsstoffen zoals de vitamines A, C en D.

Leer meer over het immuunsysteem van je kindje:

Razendsnelle hersenontwikkeling

Niet alleen de lengte en het gewicht van je kindje maken in de eerste 3 jaar een enorme groeispurt door. Ook zijn hersenen ontwikkelen zich in razend tempo. Wist je dat je kleintje iedere dag maar liefst 700 nieuwe hersenverbindingen per seconde maakt? Met veel spelen en knuffelen stimuleer je de hersenontwikkeling van je kindje. Ook spelen de juiste voedingsstoffen een belangrijke rol. Zoals ALA dat bijdraagt aan de hersenontwikkeling.Leer meer over de hersenontwikkeling van je kindje:

Voeding

Welk soort flesvoeding kiezen?

Als je overstapt op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding, wil je natuurlijk meteen een passende voeding geven. Maar welke keuze maak je?  

Lees meer
Voeding

Onze Nutrilon producten

Lees meer