Tips voor een RUSTIGE RIT

Hoera vakantietijd! Tijd om lekker een dagje op pad te gaan of op vakantie. Voor je kindje is een autorit of een vliegreis vaak erg lang.

Rustige autorit met je kleintje

Ga daarom uitgerust op pad, doe je kindje gemakkelijk zittende kleertjes aan en vergeet zijn favoriete knuffel niet. Maar je kunt nog meer doen om je goed voor te bereiden. Wij geven je graag tips!

Kindjes luisteren in de auto graag naar verhalen en ook muziek werkt rustgevend. Kies je voor nieuwe muziek? Luister hier dan een week van tevoren alvast samen naar. Dan klinkt het deuntje tijdens de reis lekker vertrouwd. Neem ook speelgoed mee, het liefst lekker zacht speelgoed.""

Op pad met de auto 

Je ziet misschien op tegen de rit, maar dat is niet nodig. Met een paar tips maak je er een leuke trip van: 

  • Rij niet veel langer dan 1,5 à 2 uur aan één stuk door. 
  • Stop je wat langer? Kies dan voor een plek waar je kindje even lekker op een kleedje kan spelen. 
  • Zorg voor een goede zonwering in de auto, zodat je kindje niet in de felle zon zit. 
  • Let op met tocht en airconditioning. Je kindje kan daar snipverkouden van worden. 
  • Zorg er altijd voor dat je de melkvoeding en de hapjes van je kleine bij de hand hebt. 
  • Heb je voorafgaand aan de rit borstvoeding afgekolfd? Zorg dan voor een goede koelbox. Lees meer over het bewaren van borstvoeding. 

Jullie zijn er!

De rit is goed verlopen en jullie zijn op de plek van bestemming. De pret kan beginnen! Probeer tijdens de vakantie het ritme van thuis aan te houden. Voed je kindje op dezelfde tijdstippen als thuis, laat hem op dezelfde tijden slapen en neem zijn vertrouwde spulletjes mee.