Alles over jouw zwangerschap

Om je beter te helpen, vragen we jouw uitgerekende datum

Datum (formaat: jaar-maand-dag). De datum moet binnen de komende 40 weken liggen.
Ik weet de geboortedatum niet

Bereken uw verwachte uitgerekende datum en huidige week van de zwangerschap

Wat is de eerste dag van uw laatste menstruatiecyclus?

De datum moet binnen de afgelopen 9 maanden liggen.

Hoe lang is uw menstruatiecyclus?

Bereken uw verwachte uitgerekende datum

Je uitgerekende datum is:

8 april 2018

Je zit in de zwangerschapsweek

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

Je zit in de zwangerschapsweek

Want to stay up-to-date week by week?

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

14 weken zwanger

Je bent 14 weken zwanger en begint aan het tweede trimester van je zwangerschap. Je zult nu merken dat je weer wat meer energie krijgt.

Je bent 14 weken zwanger

Je baby is nu zo groot als een perzik

Nog even wachten voordat je het zachte perzikhuidje van je baby kunt strelen. Deze week staan er andere veranderingen gepland: je mini begint nu de ademhaling te oefenen. Echt ademen is nog niet nodig, want alle zuurstof gaat nog door de navelstreng. En je zou het niet zeggen, maar dat kleine hartje pompt dagelijks al enkele liters bloed door het lichaam. 

Nu je 14 weken zwanger bent, zul je waarschijnlijk merken dat je veel meer energie hebt dan tijdens de eerste weken. Deze energie kun je mooi gebruiken voor wat beweging. Het is niet de bedoeling om nu intensief te gaan sporten tijdens je zwangerschap, maar je kunt wel op een rustige manier wat oefeningen doen. Kies dus voor een veilige activiteit. Zwangerschapsyoga is bijvoorbeeld ideaal. Niet alleen voor de broodnodige ontspanning, maar je leert er ook ademhalingsoefeningen die je tijdens je bevalling kunnen helpen.

Zwangerschapsyoga bevordert ook je kracht en flexibiliteit en daar heb je de hele zwangerschap profijt van. Wees er zeker van dat je voor speciale zwangerschapsyoga kiest en overleg altijd even met je verloskundige als je een nieuwe activiteit kiest. Als je de juiste oefeningen combineert met gezonde voeding, leg je een mooie basis voor een gezonde leefstijl na je zwangerschap. Dat helpt je om snel je oude figuur weer terug te krijgen.

Lekkere en gezonde voeding

Er komt heel wat op je af als je zwanger bent. Er verandert veel, je moet veel regelen en je voelt je niet altijd even fit. En dan moet je ook nog goed in de gaten houden wat je wel of niet mag eten tijdens je zwangerschap. Om het je wat gemakkelijker te maken, geven we je graag een basis eetschema van wat je gemiddeld op een dag nodig hebt. Lees hier de 10 beste voedingstips voor als je zwanger bent. 

Nutricia Kindervoeding Service

Heb je vragen over voeding tijdens je zwangerschap? Bel dan gerust de Nutricia Kindervoeding Service via het nummer 0800 022 26 26. De voedingskundigen van de Nutricia Kindervoeding Service zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bereikbaar voor al je vragen. Via WhatsApp is de Kindervoeding Service bereikbaar op het nummer +31 6 83 65 11 33.

Ook interessant in week 14: