Alles over jouw zwangerschap

Om je beter te helpen, vragen we jouw uitgerekende datum

Datum (formaat: jaar-maand-dag). De datum moet binnen de komende 40 weken liggen.
Ik weet de geboortedatum niet

Bereken uw verwachte uitgerekende datum en huidige week van de zwangerschap

Wat is de eerste dag van uw laatste menstruatiecyclus?

De datum moet binnen de afgelopen 9 maanden liggen.

Hoe lang is uw menstruatiecyclus?

Bereken uw verwachte uitgerekende datum

Je uitgerekende datum is:

8 april 2018

Je zit in de zwangerschapsweek

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

Je zit in de zwangerschapsweek

Want to stay up-to-date week by week?

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

24 weken zwanger

Je bent 24 weken zwanger. De hersenen van je baby groeien heel hard en daarom is het belangrijk dat je de juiste vetten binnenkrijgt.

Je bent 24 weken zwanger

Je baby is nu zo groot als een grapefruit

Je kleintje weegt 760 gram en is 30 cm lang. Nu je 24 weken zwanger bent, is je kindje levensvatbaar, zoals artsen dat noemen. Het betekent dat als je baby nu geboren zou worden, hij voldoende ontwikkeld is om in leven te blijven. Je baby moet dan een tijdje op de neonatale afdeling van een ziekenhuis blijven.

Rugpijn

Heb je last van rugpijn? Trek een paar gemakkelijke schoenen aan, dat helpt! Je hoge hakken kun je beter helemaal achteraan in je klerenkast zetten, tot je er na de geboorte van je kindje weer klaar voor bent. Als je uitrust, doe dit dan met je voeten omhoog of ga overdag regelmatig vijf minuutjes zitten.

Emotionele buien

Ook emotioneel gebeurt er veel met je, nu je 24 weken zwanger bent. Door al die hormonen word je hypergevoelig. Misschien word je verdrietig van films, of raak je meer geïrriteerd door je vrienden, familie of collega’s. Daar komt ook nog eens bij dat je jouw baby kunt voelen bewegen, waardoor het allemaal écht wordt. Dat kan soms een beetje overweldigend zijn. Praat er vooral over; je vrienden en familie zijn er voor je en kunnen je helpen. Krop je gevoelens dus niet op. Als je jouw gevoelens uit en deelt met iemand die je vertrouwt, voel je je een stuk beter. Sluit je jezelf liever helemaal af met een goed boek of een warm bad? Ook prima, doe wat je fijn vindt!

Zorg goed voor je immuunsysteem

Je immuunsysteem helpt je gezond te blijven. Zorg er dus goed voor. Gezond eten, regelmatig bewegen en voldoende slaap geven je immuunsysteem een oppepper! Wat betreft je voeding is het slim om te kiezen voor producten met veel antioxidanten. Deze stoffen hebben een beschermende werking op je lichaam. Belangrijke antioxidanten in je voeding zijn vitamine C en E, bèta-caroteen en selenium. Deze zitten vooral in groente, fruit en granen. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je van alles iets binnen.

Ook interessant in week 24: