Alles over jouw zwangerschap

Om je beter te helpen, vragen we jouw uitgerekende datum

Datum (formaat: jaar-maand-dag). De datum moet binnen de komende 40 weken liggen.
Ik weet de geboortedatum niet

Bereken uw verwachte uitgerekende datum en huidige week van de zwangerschap

Wat is de eerste dag van uw laatste menstruatiecyclus?

De datum moet binnen de afgelopen 9 maanden liggen.

Hoe lang is uw menstruatiecyclus?

Bereken uw verwachte uitgerekende datum

Je uitgerekende datum is:

8 april 2018

Je zit in de zwangerschapsweek

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

Je zit in de zwangerschapsweek

Want to stay up-to-date week by week?

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

21 weken zwanger

Je bent 21 weken zwanger. De hersenen van je baby groeien heel hard en daarom is het belangrijk dat je de juiste vetten binnenkrijgt.

Je bent 21 weken zwanger

Je kind is nu zo groot als een rode kool

Weet je nog dat je baby bij 17 weken zwangerschap 100 gram woog? Nu zijn het er al 360! Hij groeit echt als (rode) kool! De nieren werken goed en verwerken alle afvalstoffen. Je baby hoort nu geluiden van ‘buiten’. Dus als jij praat, zingt of muziek draait, kan je uk dat horen. Het is nu dus een goed moment om af en toe tegen je kindje te praten, als je daar nog niet mee begonnen was.

Het is ook verstandig om op de rest van je voeding te letten. Het is beter voor jou en je baby als je sommige verleidingen weerstaat. Lees meer over gezond eten tijdens je zwangerschap – voor jou én de ontwikkeling van je baby –, de voorbereidingen op de komst van je kleine en over eventuele kwaaltjes die je kunt krijgen nu je 21 weken zwanger bent.

DHA Omega-3

De hersenen van je baby ontwikkelen zich in een hoog tempo als je 21 weken zwanger bent. Voor een optimale opbouw en ontwikkeling van de hersenen heeft je kindje voldoende Omega-3-vetzuren nodig, en dan met name het vetzuur DHA. Je baby krijgt dit via jou binnen, dus is het belangrijk dat jij voldoende voeding met deze vetzuren eet, zoals vis. Trouwens, ook jij hebt Omega-3 hard nodig, omdat tijdens je zwangerschap een groot deel van het vetzuur DHA gebruikt wordt door je kindje. Jij krijgt daardoor een tekort aan DHA. Na je bevalling heb je ongeveer een half jaar nodig om je DHA-spiegel weer op peil te krijgen.

Je buik groeit

Nu je 21 weken zwanger bent, zie je al aardig goed dat je in verwachting bent. Misschien ben je ook al druk bezig met de voorbereiding en aankopen voor de komst van je kindje. Met onze babyuitzetlijst helpen we je op weg!

Ook interessant in week 21: