Alles over jouw zwangerschap

Om je beter te helpen, vragen we jouw uitgerekende datum

Datum (formaat: jaar-maand-dag). De datum moet binnen de komende 40 weken liggen.
Ik weet de geboortedatum niet

Bereken uw verwachte uitgerekende datum en huidige week van de zwangerschap

Wat is de eerste dag van uw laatste menstruatiecyclus?

De datum moet binnen de afgelopen 9 maanden liggen.

Bereken uw verwachte uitgerekende datum

Je uitgerekende datum is:

8 april 2018

Je zit in de zwangerschapsweek

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

Je zit in de zwangerschapsweek

Want to stay up-to-date week by week?

Ik zit in een andere week van de zwangerschap

26 weken zwanger

Week 26 van je zwangerschap. Je baby beweegt veel in je buik en maakt zich op voor een enorme groeispurt. Als je baby nu geboren zou worden, zijn de longen sterk genoeg en kan hij ademen.

Je bent 26 weken zwanger

Je baby is nu zo groot als een bloemkool: 35 cm en 900 gram

Hij of zij beweegt veel in je buik, je voelt de bewegingen elke dag! Je kindje maakt zich klaar voor een enorme groeispurt. Vanaf nu verandert er veel. In deze fase van je zwangerschap krijgt je baby via de placenta en de navelstreng antistoffen binnen. Hiermee wordt het immuunsysteem opgebouwd. Zo is je baby na de geboorte weerbaarder tegen infecties. Als je kindje geboren is, zorgt borstvoeding bovendien voor een oppepper van zijn immuunsysteem.

Gezond bewegen

Beweging is altijd goed, ook nu je 26 weken zwanger bent. Het zorgt voor ontspanning en energie en je voorkomt er allerlei zwangerschapskwaaltjes mee. Lichte beweging maakt je sterker en verbetert je conditie, wat helpt tijdens de bevalling. Bovendien houd je zo een gezond gewicht en krijg je na de bevalling sneller je oude figuur terug! Fanatiek sporten is niet nodig: dagelijks een korte wandeling is voldoende. Ga bijvoorbeeld eens te voet naar de bakker en de brievenbus, of breng steeds kleine beetjes lege flessen naar de glasbak. Zwemmen is nu ook goed voor je. Daarnaast zijn er speciale yogalessen voor zwangere vrouwen. Houd bij iedere sport altijd je sportdocent op de hoogte van je zwangerschap en eventuele kwaaltjes. Luister ook goed naar je lichaam. Werk je niet in het zweet als het warm is en stop als je een harde buik krijgt. Twijfel je over sporten? Bespreek dit dan met je verloskundige of gynaecoloog, of lees er hier wat meer over.

Gezond blijven eten en drinken

Als je gaat sporten en bewegen tijdens je zwangerschap, dan is drinken extra belangrijk. Drink voldoende voor, tijdens en na het sporten. Neem bijvoorbeeld een flesje water mee de sportzaal in. Dat je best gezond en gevarieerd eet, dat wist je natuurlijk al. Maar heb je even geen inspiratie? Check hier onze receptentool, filter op zwangerschap en ontdek gezonde en gemakkelijke gerechten, 100% pregnancy-proof!

26 weken zwanger: je baby's ontwikkeling

Als je baby nu geboren zou worden, zijn de longen sterk genoeg en kan hij ademen. Maar de rest van zijn lichaam is nog niet zo goed ontwikkeld. De hartslag van je kindje is op dit moment gedaald naar gemiddeld 150 slagen per minuut. Jongetjes hebben vaak een wat hogere hartslag dan meisjes.

Nu POPULAIR