Drinken uit een BEKER

Kan je kindje zitten en blijft hij goed in balans? Leer hem dan drinken uit een open drinkbeker.

Starten met drinken uit een beker 

Kan je kindje zitten en blijft hij goed in balans? Leer hem dan drinken uit een open drinkbeker. Hij kan de beker met zijn twee handjes misschien zelf al wel vasthouden. Lukt dit nog niet, dan kun je hem nog even helpen. Kies om te beginnen een moment op de dag waarop je kleine goed uitgerust is, bijvoorbeeld na het middagdutje. Oefen het drinken uit een beker één tot twee keer per dag en geef de andere drankjes nog even uit de fles.

De voordelen van een open drinkbeker 

Het drinken uit een open beker heeft meer voordelen dan het drinken uit een zuigfles of tuitbeker. Een open beker stimuleert namelijk de mondmotoriek van je kleintje. En dat heeft weer een gunstig effect op de spraakontwikkeling. Bovendien verkleint het drinken uit een open beker de kans op gebitsproblemen op latere leeftijd.

Oefenen met de open drinkbeker 

Als je gaat oefenen met een open beker, kun je het beste beginnen met een dikke vloeistof. Denk bijvoorbeeld aan yoghurt. Dan kun je een dunnere drank proberen. Geef je kindje de tijd om het te leren, want voor hem is dit een hele stap. En knoeien hoort erbij, dus blijf geduldig en steun je kindje. 

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!