Kwarktaart met fruit

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 10 personen

Bodem:

  • 125 gram dadels (zonder pit)
  • 50 gram walnoten
  • 75 gram havermoutvlokken
  • 40 gram boter (margarine)

Vulling:

  • vanillestokje
  • 200 gram rood fruit (diepvriesfruit kan ook)
  • 1 banaan
  • 500 gram magere kwark
  • 8 blaadjes gelatine (of agar-agar)
  • 100 gram vers fruit naar keuze voor decoratie
  • Bevat melk, gluten en noten

Benodigdheden: 

  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Springvorm (20 cm)
  • Bakpapier
  • Staafmixer

Bereidingswijze

1 Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de margarine in de magnetron of in een pan op het vuur.
Doe alle ingrediënten voor de bodem, inclusief de margarine, in de keukenmachine en maal het tot een grof geheel.
Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan.
Zet de springvorm in de koelkast.

2 Vulling maken

Pureer de banaan en 200 gram van het rode fruit.
Giet het fruitmengsel in een pannetje en verwarm op laag vuur.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de fruitpuree.
Laat het mengsel licht afkoelen.

3 Mengen en taart maken

Doe de magere kwark in een kom met het fruitmengsel.
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en roer door de kwark.
Haal de springvorm uit de koelkast.
Giet het kwark- en fruitmengsel over de bodem en laat het (minimaal) 4 uur opstijven in de koelkast.

4 Garneren

Garneer de taart met vers fruit.

Je kunt de taart ook gerust een dag van tevoren bereiden, zo kan de taart goed opstijven! Voor een vegetarische variant kan je de gelatine vervangen voor agar-agar. Kijk dan op de verpakking voor de bereiding.