Pasta met sperziebonen en zalm
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 300 gram sperziebonen
- 150 gram kerstomaatjes
- 120 gram gram pasta, bijvoorbeeld penne
- 200 gram zalm
- 2 eetlepels olijfolie
- Dille naar smaak
- Eventueel 40 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1 Kook de pasta
Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de sperziebonen en de kerstomaatjes
Was en dop de sperziebonen en snijd deze vervolgens doormidden.
Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaatjes doormidden.
Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen
3 Kook de sperziebonen
Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet ze vervolgens af in een vergiet.
4 Bak de zalm
Snijd de zalm in blokjes.
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de zalm toe en bak deze in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
De zalm is klaar als hij wit-roze van kleur is.
5 Tafeldekken en opdienen
Dek de tafel.
Voeg de sperziebonen, cherrytomaatjes en zalmstukjes toe aan de pasta.
Voeg dille toe naar smaak.
Strooi eventueel wat Parmezaanse kaas over het gerecht.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen