Pasta met sperziebonen en zalm

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 120 gram gram pasta, bijvoorbeeld penne
  • 200 gram zalm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Dille naar smaak
  • Eventueel 40 gram Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1 Kook de pasta

Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag, voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2 Snijd de sperziebonen en de kerstomaatjes

Was en dop de sperziebonen en snijd deze vervolgens doormidden.
Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaatjes doormidden.

Het wassen van de groenten kun je samen met je kindje doen

3 Kook de sperziebonen

Vul een kookpan met water en voeg de boontjes toe.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet ze vervolgens af in een vergiet.

4 Bak de zalm

Snijd de zalm in blokjes.
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de zalm toe en bak deze in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
De zalm is klaar als hij wit-roze van kleur is.

5 Tafeldekken en opdienen

Dek de tafel.
Voeg de sperziebonen, cherrytomaatjes en zalmstukjes toe aan de pasta.
Voeg dille toe naar smaak.
Strooi eventueel wat Parmezaanse kaas over het gerecht.

Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen

 

Wist je dat

...andijvie veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A en C en verschillende mineralen? De meeste vitaminen zitten in de buitenste blaadjes.

Charlotte, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters