Pasta met linzen en pastinaak

60 minuten 60 minuten

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500g volkoren pasta
  • 1 grote ui
  • 400g linzen uit blik
  • 500g verse tomaten of uit blik
  • 250ml halfvolle room
  • 400g pastinaak
  • 1 teen knoflook
  • nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • 150ml groentebouillon
  • zout en peper
  • 1 chili peper
  • platte peterselie
  • 4 el olijfolie

Benodigdheden: 

  • een kookpan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
Was en schil de ui, pastinaak en knoflook.
Snipper de ui, chili peper en knoflook fijn, en snijd de pastinaak in blokjes van ca. 1 cm.

2 Verhit de pan

Zet een pan op het vuur en fruit de ui, de chili peper en de knoflook 5 minuten aan in de olijfolie.

3 Laten sudderen

Voeg vervolgens de pastinaak, tomaten, bouillon en laurier toe en laat het geheel 20 minuten sudderen.

4 Room en linzen toevoegen

Voeg vervolgens de room en de linzen toe, en laat 15 minuten verder sudderen.

5 Kruiden toevoegen

Breng de groentesaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

6 Water koken

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.

7 Pasta koken

Voeg vervolgens de pasta aan het kokende water toe en laat het geheel 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

8 Mengen

Giet de pasta af en meng deze onder de groentesaus.

9 Bord opdienen

Snipper de peterselie fijn en werk de pastaschotel hiermee af voor het opdienen.

Eet smakelijk!