Penne salade op Toscaanse wijze
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 200 g Penne
- 400 g Sperziebonen
- 400 g Kikkererwten
- 50 g Gedroogde tomaten zonder olie
- 400 g Kerstomaten
- 2 Lente-uitjes
- 2 tenen Knoflook
- 8 Zwarte olijven zonder pit
- 5 blaadjes verse Salie
- 2 eetlepels Groene pesto
- Zout en peper
Benodigdheden:
- een knoflookpers
- pan
- een kom
Bereidingswijze
1 Was de sperziebonen en schil de knoflook
2 Snijd de groenten
Was de kerstomaten en verwijder de kroontjes.
Snijd de groenten in beetklare stukken en pers de knoflook met behulp van een lookpers.
3 Laat de zongedroogde tomaten weken
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat deze 10 minuten in een kommetje lauw water weken.
4 Kook de sperziebonen
Zet een pan met water en de sperziebonen op het vuur.
De sperziebonen moeten net onder water staan.
Kook de sperziebonen gedurende 10 minuten.
5 Kook de pasta
Breng een nieuwe pan met water aan de kook, en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta en de boontjes af en laat deze uitlekken.
6 In kleine stukjes snijden
Snijd de kerstomaatjes in 4, en snijd de lente-uitjes en olijven in kleine stukjes.
7 Groenten en pasta mengen
Meng de tomaten, olijven en lente-uitjes samen met de pasta en sperzieboontjes in een kom.
8 Kikkererwten afspoelen
Spoel de kikkererwten en voeg deze samen met de pesto en de zongedroogde tomaten aan het mengsel toe.
9 Kruiden toevoegen
Snipper de salie fijn, en voeg deze samen met peper en zout naar smaak toe aan de pastasalade.
Eet smakelijk!