Roerbakschotel met spruitjes en tempé
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 25g Tempe
- 50g Aardappelen
- 80g Spruitjes
- 80g Selderij
- 10g Sjalot
- 5g Olijf olie
- Peterselie
- Zwarte peper
Benodigdheden:
- een stoommandje
- een kookpan
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was en schil de aardappelen, spruitjes, selderij en sjalot.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
3 Aardappel stomen
Plaats de aardappelblokjes in een stoommand en kook 10 minuten.
4 Spruiten en selder stomen
Voeg vervolgens de spruiten en selderij toe en kook opnieuw 10 minuten.
5 Sjalot stoven
Plaats een pan op middelhoog vuur en stoof de sjalot gedurende 5 minuten samen met een thee lepel olijfolie aan.
6 Snijd de tempé
Snijd de tempé in kleine, beetklare blokjes en voeg deze aan de uit toe.
7 Bakken
Bak opnieuw 5 minuten, alvorens de gestoomde groenten en aardappelen aan de tempé en sjalot toe te voegen.
8 Bak het geheel al roerend gedurende 5 minuten
9 Snipper vervolgens de peterselie fijn
10 Kruid de roerbakschotel af met de peterselie en zwarte peper
11 Maaltijd laten afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.