Spruitjes couscous met kip, rozijnen en gedroogde abrikozen
Ingrediënten
Voor 4 porties:
- 350 gram spruiten
- 1 handje rozijnen (20 gram)
- 4 gedroogde abrikozen
- 200 gram kipfilet
- 125 gram couscous
- 5 muntblaadjes
- 1 eetlepel ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
- 2 eetlepel olijfolie
- 250 ml water
Bereidingswijze
1. Bereid de groenten voor
Maak de spruiten schoon onder de kraan en snijd de onderkant eraf.
Halveer de spruiten en hak deze fijn met de keukenmachine.
Snijd de abrikozen in kleine blokjes en laat ze samen met de rozijnen enkele minuten wellen in koud water.
Het schoonmaken van de spuiten kun je samen met je kindje doen
2. Kook de couscous
Voeg de couscous toe aan 250 ml kokend water en dek af met een deksel of folie.
Roer na 5 minuten de couscous los met een vork.
3. Bak de kipfilet
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng de kip met de ras el hanout.
Voeg nu de spruiten, rozijnen en abrikozen toe en bak al roerende ca.
10 minuten.
Meng als laatste de couscous erdoorheen en breng op smaak met de munt.
4. Tafel dekken en opdienen
Dek de tafel.
Verdeel de couscous over de borden.
Smakelijk eten!.
Het dekken van de tafel kun je samen met je kindje doen