Tortizza met ansjovis

30 minuten 30 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 50 g champignons
  • 40 g geraspte kaas 48
  • 125 g mozzarella
  • 80 ml tomatensaus (uit pot, tomaten passata of tomatenpuree kan ook)
  • 1 paprika
  • 1 (rode) ui
  • 2 blikjes ansjovis
  • 4 volkoren tortilla wraps
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Eventueel verse basilicum naar smaak

Benodigdheden

  • oven
  • bakplaat

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden)

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.

2. Bereid de groenten

Snij de groenten in kleine stukjes.
Maak ringen van de ui en snij de champignons en paprika in plakjes.

3. Bereid de andere ingrediënten voor

Snij de stukjes ansjovis kleiner als je dit lekker vindt en scheur de mozzarella bol in kleinere stukken.

4. Beleg de tortilla wraps

Smeer een laag tomatensaus op de wraps en verspreid goed.
Verdeel nu alle ingrediënten over de wraps en eindig met de basilicum, de Italiaanse kruiden en eventueel nog wat geraspte kaas naar smaak.

5. Laat de oven het werk doen!

Zet de tortizza’s voor ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten.
Voilà! Tip: je kunt ook wat knoflook pellen en in dunne plakjes snijden voor op de wraps.

Lekker om hier een salade bij te maken, zodat het een volwaardige maaltijd wordt met voldoende groenten. Met deze lekkere en gemakkelijke tortizza’s kun je heel goed variëren. Vervang de ansjovis eens voor gerookte kip of laat het helemaal weg en maak een vegetarische variant. Probeer ook eens hummus als saus of beleg met stukjes diepvriesspinazie!