Nutricia voor jou

Onze geschiedenis

Nutricia heeft in de bijna honderdtwintig jaar van haar bestaan een hele evolutie doorgemaakt. Onze missie bleef echter steeds hetzelfde: wij willen bijdragen aan een goede gezondheid van baby’s en peuters door wetenschap, innovatie en de productie van hoogwaardige voeding te combineren.

De min van Nederland

Dat was al in 1896 de ambitie van onze ‘aartsvader’, de ondernemer Martinus van der Hagen, toen hij in een zuivelfabriek in Zoetermeer begon met de productie van een vervanger voor moedermelk. Het recept was van een wetenschapper, de Duitse hoogleraar Alexander Backhaus. Hij was erin geslaagd om bacterievrije ‘kindermelk’ in het laboratorium te maken. Een ongekende doorbraak in een tijd dat ruim 20% van de zuigelingen in Nederland bij gebrek aan moedermelk nog in het eerste levensjaar stierf aan voedingsstoornissen. De bedrijfsnaam werd in 1901 Nutricia, van het Latijnse ‘nutrire’; en Nutricia verwierf de bijnaam ‘de min van Nederland’.


 

Danone Nutricia

Nutricia introduceerde in de loop der tijd nieuwe producten die bekende namen werden aan de Nederlandse tafel: de groentemaaltijden van Olvarit, en de ontbijtpap Nutrix en Bambix. Naast Zoetermeer kwamen er fabrieken in Cuijk en Bornem. Na een aantal buitenlandse overnames veranderde de bedrijfsnaam in 1998 in Numico.

In 2007 nam het Franse Danone Nutricia over. In 2013 gaf de divisie die zich richt op baby- en kindervoeding aan haar activiteiten te zullen focussen op de eerste duizend dagen van een mensenleven met de nieuwe naam Danone Nutricia Early Life Nutrition.

De missie van Danone is: “Via voeding een bijdrage leveren aan de gezondheid van zoveel mogelijk mensen, overal ter wereld.” Deze missie klinkt door in de ‘dual purpose’ van het bedrijf, wat betekent dat het zowel een zakelijke doelstelling heeft als een sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Danone heeft 4 divisies: zuivel, water, early life nutrition en medische voeding. Met sterke A-merken als Nutricia, Olvarit, Bambix, Nutrilon, Activia, Danio, Danoontje en Evian is Danone een van ’s werelds meest toonaangevende ondernemingen in de voedingsmiddelenindustrie, met activiteiten in meer dan 150 landen.

Lees hier meer over Danone.