Overzicht

Puree van bloemkool

Vanaf 4 maanden.

  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereiden

Ingrediënten

  • - Bloemkool

Bereidingswijze

  1. mes

    Maak de bloemkool klaar om te stomen

    Maak de bloemkool klaar om te stomen Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool Snijd de bloemkool door midden Was de bloemkool Snijd de roosjes van de bloemkool af en snijd deze roosjes nogmaals doormidden.

  2. Stomen

    Stoom de bloemkool in 13 minuten gaar (let op: geen zout toevoegen) Controleer of de bloemkool gaar is door er met een scherp mes in te prikken.

    Giet de bloemkool af, maar houd een klein beetje kookvocht over.

  3. mixer

    Doe de bloemkool in een kom en pureer deze, samen met een beetje kookvocht, tot een gladde puree.

  4. Laat de puree goed afkoelen

  5. Schep de puree in een schoon bakje.

    Plak na het afkoelen een etiket op het bakje en schrijf daar de datum op.

    Dit kun je afgedekt bewaren in de koelkast, of invriezen.

    In de vriezer kun je het tot wel 3 maanden bewaren.

    In de koelkast kan je het 24 uur bewaren.

  6. Schep de puree in een schoon bakje.

    Plak na het afkoelen een etiket op het bakje en schrijf daar de datum op.

    Dit kun je afgedekt bewaren in de koelkast, of invriezen.

    In de vriezer kun je het tot wel 3 maanden bewaren.

    In de koelkast kan je het 24 uur bewaren.