WEER ZWANGER na geboorte

Mijn kindje is net geboren, nu ben ik alweer zwanger!

Als je ontdekt dat je weer zwanger bent terwijl je vorige zwangerschap nog niet zo lang geleden is, dan heb je misschien gemengde gevoelens. Je bent blij, maar misschien ook een beetje geschrokken.

De voordelen van twee zwangerschappen kort achter elkaar

Als het niet je bedoeling was om snel na de geboorte van je kindje opnieuw zwanger te raken, kun je verschillende gevoelens hebben. Voel je daar vooral niet schuldig over. Een baby krijgen is behoorlijk heftig. Het idee van snel nog een kindje krijgen, kan er daardoor voor zorgen dat je denkt ‘oh nee, niet weer!’. Toch zijn er genoeg voordelen. Veel moeders vinden hun tweede zwangerschap vaak gemakkelijker dan de eerste. Er staan je minder verrassingen te wachten, omdat je al van alles weet over voeden, luiers verschonen en zorgen voor je kindje. En bovendien heb je veel van de babyspulletjes al in huis! Een ander voordeel is dat je gemakkelijker terug kunt keren naar het werkende leven als je dat wilt. Je kunt eerst tijd doorbrengen met je kindjes en als ze wat ouder zijn een nieuwe frisse start maken op de arbeidsmarkt.

Zorg goed voor jezelf

Als moeder weet je dat je één ding vaak tekort komt: tijd! Met een baby waarvoor je moet zorgen en een kleintje op komst, vergeet je gemakkelijk alle gezondheidsadviezen die je de eerste keer keurig opvolgde. Waarschijnlijk lukt het niet om uren in de keuken te staan. Toch is het heel belangrijk dat je goed eet en geen maaltijden overslaat. Maak eten dat je gemakkelijk kunt bereiden, zoals pasta, fruit en groenten. Bovendien blijft beweging belangrijk. Of je nu een rondje gaat wandelen in het park of je zwangerschapsoefeningen doet in een schommelstoel. Zorg daarnaast voor voldoende rust.