Je kleine kalmeren? Dit is het GOUDEN RITUEEL volgens de wetenschap

Baby’s huilen in de eerste maanden gemiddeld 2 tot 3 uur per dag. Dit is heel normaal, maar kan voor jou als ouder natuurlijk enorm pittig zijn. Konden baby’s maar praten en vertellen wat er aan de hand is! Toch komt de wetenschap nu met een gouden ritueel om je baby te kalmeren, gebaseerd op een nieuwe studie.

Baby’s huilen in de eerste maanden gemiddeld 2 tot 3 uur per dag. Dit is heel normaal, maar kan voor jou als ouder natuurlijk enorm pittig zijn. Konden baby’s maar praten en vertellen wat er aan de hand is! Toch komt de wetenschap nu met een gouden ritueel om je baby te kalmeren, gebaseerd op een nieuwe studie. Je baby oppakken, vervolgens samen vijf minuten rondlopen – zonder onverwachtse bewegingen – en erna nog eens acht minuten zitten, blijkt het meest effectief om je baby weer rustig en in slaap te krijgen.

Volgens onderzoekers reageren baby’s met name op transport, oftewel beweging. Dat wil zeggen dat een baby kalmeert door samen rond te lopen. De resterende acht minuten rustig met de baby zitten, zorgt ervoor dat een baby weer dieper in slaap valt. De studie toont aan dat vier op de vijf huilende baby’s door middel van dit ritueel weer worden omgetoverd tot kalme en slapende baby’s. Dat is het proberen waard, toch?

Voor alle vaders opgelet! Aan de studie deden alleen moeders mee. Proberen jullie het gouden ritueel ook eens uit? 😉

Meld je aan voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders