OUD & NIEUW

Het voelt alsof 2021 een decennium heeft geduurd... En soms is de feestelijke sfeer ver te zoeken. Toch is het voor jullie de afsluiting van een spectaculair jaar: het jaar waarin jullie kleine geboren werd!

Thuis of ergens anders

Grote kans dat jullie Oud & Nieuw dit jaar thuis vieren. Dat is eigenlijk best handig, want dan heb je meteen alle spullen die je nodig hebt met een kleine in de buurt en kun je je baby naar zijn eigen bed brengen wanneer het hier tijd voor is.

Vier je Oud & Nieuw ergens anders, neem dan een campingbedje of slaaptentje mee zodat je je kleine daar naar bed kunt brengen. Vergeet ook je babyfoon niet! Je kunt ervoor kiezen om je kleine na het feest wakker te maken om naar huis te gaan. De kans is dan groot dat hij in de auto weer in slaap valt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om als gezin te blijven logeren of alleen de kleine te laten logeren zodat hij rustig door kan slapen.

Om middernacht wakker maken?

Zolang je kleine nog niet oud genoeg is om te beseffen wat er gebeurt om 00:00 uur, kun je hem beter laten slapen. Baby’s zijn gebaat bij regelmaat en je kleine midden in de nacht wakker maken kan juist dit ritme ontregelen.Ook over vuurwerk hoef je je dit jaar geen zorgen te maken! Veel baby's slapen hier trouwens gewoon door.

Babyfoon

Houd de babyfoon wel goed in de gaten. Mocht je baby toch wakker worden dan is het fijn als je er snel bij bent om hem te troosten. Mocht je kleine wakker worden dan vind je het misschien leuk om hem mee naar buiten te nemen om het feest mee te maken. Toch is dit misschien niet zo’n goed idee. Het is buiten koud en je haalt je baby uit zijn ritme.

Alcohol

Proosten op het nieuwe jaar met een glas champagne... Dat kan je vast goed gebruiken na dit jaar! Als je nog borstvoeding geeft, houd er dan wel rekening mee dat het ongeveer 3 uur duurt voordat 1 glas alcohol uit je bloed is afgebroken. Dit geldt dus ook voor borstvoeding. Zorg er daarom voor de zekerheid voor dat je afgekolfde moedermelk op voorraad hebt.

Fijne feestdagen!