Nutricia en ONDERZOEK

Nutricia heeft met Danone Nutricia research Centers de beschikking over een wereldberoemde onderzoeksorganisatie.

De missie van Groupe Danone is:

"Bringing health through food to as many people as possible” Dag in, dag uit, begeleidt deze missie de onderzoeksteams in hun werk en het geloof om dit werkelijkheid te laten worden. Vanuit de sterkte van wetenschappelijk onderzoek heeft Danone zijn bedrijf gebouwd wat de groep en consumenten over de hele wereld met haar expertise levert op een verscheidenheid aan onderwerpen, variërend van probiotica tot consument wetenschappen, sensorische analyse en de menselijke fysiologie.

Danone Nutricia beschikt over 4 eigen-onderzoekscentra:

Om onze benadering van de specifieke kenmerken van de verschillende regio's waarin Danone werkt (in termen van nutritionele behoeften, product formules, typen verpakkingen, etc.) van het bedrijf wetenschappelijke teams zijn verdeeld over verschillende R & D-centra beter aan te passen, de twee belangrijkste daarvan zijn:- De Danone Research Center, gelegen in de buurt van Parijs en gericht op Waters en verse zuivelproducten- De Nutricia Research Center in Utrecht (Nederland), gewijd aan de activiteiten van de baby-en medische voeding.

Deze onderzoekscentra stellen ons in staat producten te introduceren voor een beter en gezonder leven. Danone research werkt hierin nauw samen met ruim 50 universitaire onderzoekscentra, verspreid over de hele wereld. Samen met meer dan 40 gerenommeerde academische ziekenhuizen voert Research voortdurend klinische onderzoeken uit om de doeltreffendheid van nieuwe ingrediënten en producten te beoordelen.Deskundigen uit diverse wetenschappelijke disciplines werken hierin nauw samen om te bepalen welke voedingscomponenten van doorslaggevende betekenis zijn bij de wording en het behoud van een gezond lichaam. De resultaten zijn zichtbaar in de kwaliteit en in de doeltreffendheid van onze producten.