Baby (Voeding)

Alle baby informatie van A tot Z

Voeding

Bijvoeding en vaste voeding

Het eerste hapje, een echte mijlpaal

Stopt je kindje zijn speelgoed in zijn mondje, sabbelt hij aan zijn vuistjes of houdt hij jouw eten nauwlettend in de gaten? Dan is je kindje klaar voor een nieuw avontuur: eten van een lepeltje! De eerste keer een hapje geven is een echte mijlpaal. Leuk en spannend tegelijk! Nieuwe smaken en structuren gaan het dagmenu van je kleine verrijken en zorgen voor een nieuwe stap in de ontwikkeling.

Het belang van het eerste hapje

Voor je kindje is het eerste hapje de start van de ontdekkingsreis naar de spannende wereld van vaste voeding. Als je je kindje vanaf het begin gezonde eetgewoontes aanleert, zal hij de rest van zijn leven blijven genieten van gezonde smaken. De voeding die je kindje nu nodig heeft, is alleen wel heel anders dan de voeding van jezelf. Laat je kindje vooral zijn eigen tempo bepalen, er is namelijk een hoop te leren als je nog nooit eerder vast voedsel hebt gegeten. Wist je trouwens dat je kindje bij het eten de spieren traint die hij later nodig heeft om te praten?

Voeding

5 Stappen Hapjesplan

In vijf stappen van de eerste hapjes naar 3 hoofdmaaltijden per dag!

Voedingsschema's voor elke leeftijd

Om je te helpen, bij de introductie van bijvoeding en de nieuwe indeling van je dagschema, vind je op deze pagina voor verschillende leeftijden een dagmenu.

Voeding

Voedingsschema vanaf 8 maanden

Het voedingsschema van je kindje begint nu al behoorlijk op dat van jou te lijken. Maar je kindje heeft nog wel zijn eigen voedingsbehoefte.

Lees meer
Voeding

Voedingsschema vanaf 12 maanden

Op zijn eerste verjaardag is je kindje al flink op weg om met het gezin mee te eten. Het dagmenu bestaat uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes.

Lees meer

Flesvoeding

Borstvoeding is het beste voor je kindje. Toch kan er een moment komen waarop je besluit over te stappen op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding

Kies je voor flesvoeding, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je baby de juiste voeding krijgt. Hoe stap je over van borstvoeding naar het flesje? Welke flesvoeding kun je het beste kiezen? Krijgt je kleintje voldoende te drinken? Allemaal vragen waar je misschien niet meteen het antwoord op weet. Op deze website vind je informatie over flesvoeding voor baby’s vanaf 6 maanden.Voeding

Nutrilon is verrijkt met meer dan 100 jaar Nutricia kennis.

In Utrecht staat ons eigen kindervoeding research centrum. Het grootste van Europa! Hier doen we onderzoek naar de relatie tussen voeding en de ontwikkeling van je kindje.

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Shop

Nutrilon is altijd online verkrijgbaar!

Altijd online beschikbaar. Voor 20:30 uur besteld is morgen in huis, de verzendig is gratis.

Bestel nu
Voeding

Overstappen van Borst- naar flesvoeding

Overstappen van de borst naar de fles doe je in stapjes. Want je kindje moet wennen aan de nieuwe voeding. Net als je borsten: je lichaam moet de boodschap krijgen dat er minder melk aangemaakt hoeft te worden. Voor het overstappen kun je onderstaand schema gebruiken.

Lees meer
Voeding

Met welke flesvoeding begin ik?

Stap je van borstvoeding over op flesvoeding of een combinatie van beide? Begin dan met de juiste flesvoeding voor je kindje, wij helpen je kiezen.

Lees meer

Borstvoeding

Borstvoeding is een van de mooiste wonderen der natuur: het voedt, de borstvoeding is overal beschikbaar en heeft altijd de juiste temperatuur. De samenstelling van borstvoeding is helemaal afgestemd op de behoefte van je baby.

Voeding

Krijg jij de voedingsstoffen binnen die jij en je kindje nodig hebben tijdens het geven van borstvoeding?

Doe mee aan NutriCheck mama en je weet het binnen 10 minuten. Bovendien ontvang je advies op maat met praktische tips en inspirerende voorbeeld dagmenu's.

Doe nu mee