Starten met de eerste hapjes?

Met de My Unique Moments app is nu makkelijker dan ooit om een gedetailleerd eetdagboek voor je kindje bij te houden. Kies uit een lijst van voeding en drank of geef zelf aan hoeveel borst- of flesvoeding je kindje gedronken heeft. 

De eerste jaren van de groei van je kindje zijn gevuld met mijlpalen die zowel fantastisch als uitdagend zijn. In deze periode is het belangrijk om te begrijpen of je kindje de juiste voeding krijgt die hij of zij nodig heeft om sterk en gezond op te groeien.

De app geeft je inzicht in de steeds veranderende behoeften van je kindje, zodat je gaandeweg betere voedingskeuzes kunt maken. Je kunt uit een lijst eten en drinken toevoegen of de melkinname van je baby bijhouden als je borstvoeding geeft. De app geeft je een uitgebreid overzicht van de voedingsstoffen die je kindje binnenkrijgt. Hiermee kun je een goed uitgebalanceerd dieet samenstellen dat je kindje kan helpen leren, groeien en bloeien.

Waarom zijn de eerste hapjes zo belangrijk

Voor je kindje zijn de eerste hapjes de start van een ontdekkingsreis van borst- of flesvoeding naar een combinatie van borst- of flesvoeding en vaste voeding.

Wennen aan verschillende smaken

Vanaf 4 maanden staat je kindje open voor nieuwe smaken. Daarom is dit een goede leeftijd om met de eerste hapjes te beginnen. Borst- of flesvoeding blijft tot 6 maanden de belangrijkste voeding voor je kindje. Het groente- en fruithapje is puur bedoeld als extra moment tussen de borst- of flesvoeding in.

Wennen aan de structuur

Er valt nog een hoop te leren als je nooit eerder vast voedsel hebt gegeten! Hoe eet je bijvoorbeeld van een lepel, hoe gebruik je je tong bij het eten en hoe kun je de voeding veilig doorslikken? De eerste hapjes zijn altijd gepureerd, maar je kindje moet toch wennen aan de structuur.

Een goede start

Als je kindje vanaf het begin gezonde eetgewoonten aanleert, zal hij de rest van zijn leven blijven genieten van gezonde smaken.