Ovenschotel met aardappeltjes, groente en runderworstjes
45
minuten
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 1 puntpaprika
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 pastinaak
- 2 bieten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rundersaucijzen (of braadworsten) (ongeveer 300 gram)
- 450 gram voorgekookte aardappeltjes in schil
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Gedroogde rozemarijn en tijm naar smaak
Benodigdheden:
- ovenschaal
- koekenpan
- een oven.
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Heb je een heteluchtoven? Dan mag deze op 200 graden voorverwarmd worden.
2 Was de groenten
- Was de puntpaprika, courgette, winterpeen en pastinaak.
De bieten kun je afgieten wanneer deze in hun eigen vocht (bietensap) zitten.
3 Groenten klein snijden
- Pel en snipper de ui en pers de knoflookteentjes.
- Snij alle groenten in eetbare stukjes.
4 Worsten aanbraden
- Braad de twee worsten aan in een koekenpan met een eetlepel olijfolie.
Bak ze om en om in een paar minuten, totdat de buitenkanten bruin zijn.
Ze garen verder in de oven.
- Snij de worstjes in kleine stukjes.
5 Ovenschotel maken
- Mix de aardappeltjes, groenten, stukjes worst, ui en knoflook in de ovenschotel samen met een eetlepel olijfolie.
- Voeg naar smaak zout, peper, gedroogde rozemarijn en tijm toe.
6 Zet in de oven
- Zet de schaal in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar.
Indien het nog te knapperig is of de aardappeltjes te hard, kan je de schaal nog even 5 minuten langer laten staan.
Eet smakelijk! Je kunt zelf kiezen welke groenten je hiervoor gebruikt. Ook kun je de worstjes vervangen voor ander vlees, of voor vis. Zorg er wel voor dat het vlees (of vis) goed doorbakken is, als je zwanger bent mag je namelijk geen rauw vlees en rauwe vis eten.