provencaalse-pasta-met-quorn

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 10g Pasta
  • 75g Tomaat
  • 75g Courgette
  • 25g Aubergine
  • 15g Quorn
  • 5g Olijf olie
  • Tijm
  • Rozemarijn

Benodigdheden: 

  • een kookpan
  • een blender

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was de courgette, tomaat en aubergine. Schil vervolgens de aubergine. Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

2 Water koken

Zet een kookpan met water op en breng deze aan de kook.

3 Groenten laten sudderen

Plaats een kookpan op een middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan. Laat gedurende 20 minuten sudderen.

4 Voeg de quorn toe

Voeg de quorn de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen. De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

5 Pasta koken

Voeg de pasta toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

6 Gebruik de blender

Doe de groenten, quorn en pasta in een blender en voeg de olie toe. Kruid af met rozemarijn en tijm.

7 Pureren

Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.

8 Laat de puree afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft. Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.

 

 

Wist je dat

...andijvie veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals vitamine A en C en verschillende mineralen? De meeste vitaminen zitten in de buitenste blaadjes.

Charlotte, Voedingskundige

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Tips voor moeilijke eters

Provençaalse pasta met quorn