Provençaalse pasta met quorn
Ingrediënten
Voor 1 portie:
- 10g Pasta
- 75g Tomaat
- 75g Courgette
- 25g Aubergine
- 15g Quorn
- 5g Olijf olie
- Tijm
- Rozemarijn
Benodigdheden:
- een kookpan
- een blender
Bereidingswijze
1 Snijd de groenten
Was de courgette, tomaat en aubergine.
Schil vervolgens de aubergine.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2 Water koken
Zet een kookpan met water op en breng deze aan de kook.
3 Groenten laten sudderen
Plaats een kookpan op een middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.
4 Voeg de quorn toe
Voeg de quorn de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
5 Pasta koken
Voeg de pasta toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
6 Gebruik de blender
Doe de groenten, quorn en pasta in een blender en voeg de olie toe.
Kruid af met rozemarijn en tijm.
7 Pureren
Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.
8 Laat de puree afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.