Groene roerbakschotel met oestersaus
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 150g Broccoliroosjes
- 150g Courgette
- 200g Groene asperges
- 60g Kikkererwten uit blik
- 1 Ui
- 50ml Oestersaus
- 2 eetlepels Arachideolie
- 1 Kookbuiltje rijst
- Peper
- Verse peterselie
Benodigdheden:
- een kookpan
- een wokpan
Bereidingswijze
1 Water koken en groenten wassen
Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.
Was de courgette en asperges.
Schil de asperges.
2 Snijd de groenten
Snijd de asperges, courgette en broccoli roosjes in beetklare stukjes.
Houd de aspergehoofdjes apart.
Het houtachtige deel van de asperges (de onderste cm van de asperge) gooi je weg.
3 Versnipper de peterselie
Snipper als laatste de peterselie fijn.
4 Bouillon koken
Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.
5 Groenten blancheren
Blancheer de groenten kort gedurende 2 minuten.
6 Asperges toevoegen
Voeg als laatste de aspergehoofdjes toe en laat nog 2 minuten verder blancheren.
7 Groenten laten uitlekken
Laat de groenten goed uitlekken en zet ze voorlopig aan de kant.
8 Water koken
Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
9 Rijst koken
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
10 Rijst afgieten
Giet de rijst vervolgens af en zet deze aan de kant.
11 Verhit een wokpan
Plaats een wok pan op het vuur en verhit de arachideolie olie met de ui.
12 Saus toevoegen
Voeg de oestersaus toe en laat het geheel 1 minuut sudderen.
13 Groenten roerbakken
Voeg de geblancheerde groenten aan de wok toe en roerbak ze samen met de kikkererwten tot ze volledig gaar zijn.
14 Rijst toevoegen
Voeg de rijst aan de groenten toe en roer het geheel een laatste keer door.
15 Opdienen
Werk af met de fijngesnipperde peterselie voor het opdienen.
Eet smakelijk!