Stoofpotje met Bulgur en tomaat
Ingrediënten
Voor 1 portie.
- 20g Bulgur
- 50g Koolrabi
- 100g Tomaat
- 25g Wortel
- 25g Linzen uit blik
- 5g Olijf olie
- Fijne groene kruiden
Benodigdheden
- een kookpan
- en blender
Bereidingswijze
1. Snijd de groenten
Was de koolrabi, tomaat en wortel.
Schil de koolrabi en wortel.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
2. Water koken
Zet een pan met water op en breng aan de kook.
3. Groenten koken
Plaats een pan op middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan.
Laat gedurende 20-30 minuten sudderen.
4. Linzen toevoegen
Voeg de linzen de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
5. Bulgur toevoegen
Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 15 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
6. In de blender
Doe de groenten, linzen en bulgur in een blender en voeg de olie toe.
Kruid af met fijne groene kruiden.
7. Pureren
Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.
8. Laat de puree afkoelen
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.