Stoofpotje met Bulgur en tomaat

45 minuten 45 minuten

Ingrediënten

Voor 1 portie.

  • 20g Bulgur
  • 50g Koolrabi
  • 100g Tomaat
  • 25g Wortel
  • 25g Linzen uit blik
  • 5g Olijf olie
  • Fijne groene kruiden

Benodigdheden

  • een kookpan
  • en blender

Bereidingswijze

1. Snijd de groenten

Was de koolrabi, tomaat en wortel.
Schil de koolrabi en wortel.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

2. Water koken

Zet een pan met water op en breng aan de kook.

3. Groenten koken

Plaats een pan op middelhoog vuur en leg de versneden groenten samen met 200 ml water in de pan.
Laat gedurende 20-30 minuten sudderen.

4. Linzen toevoegen

Voeg de linzen de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

5. Bulgur toevoegen

Voeg de bulgur toe aan het kokende water en laat 15 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

6. In de blender

Doe de groenten, linzen en bulgur in een blender en voeg de olie toe.
Kruid af met fijne groene kruiden.

7. Pureren

Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.

8. Laat de puree afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.