Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

IJzertekort peuters

Voeding

Tijdens de peutertijd ontwikkelen de hersenen van je baby zich razendsnel. De hersenen van een peuter zijn zelfs 2x actiever dan die van een volwassene!

Het belang van ijzer 

Om de ontwikkeling van de hersenen te ondersteunen, hebben ze een gevarieerde voeding nodig met voldoende ijzer. Hier lees je waarom ijzer zo belangrijk is voor je peuter.

IJzer ondersteunt een normale ontwikkeling van de hersenen

Giechelen, leren praten, een paar wankele stapjes zetten of een eerste kunstwerkje krabbelen. Om nieuwe vaardigheden te kunnen aanleren, moeten de hersenen van je peuter op een normale manier ontwikkelen. En daarbij speelt ijzer een belangrijke rol. Geef je peuter dus dagelijks ijzerrijke voeding. 

Je peuter leert dagelijks bij

Op deze leeftijd gebruikt je peuter zijn hersenen voor vier belangrijke vaardigheden:

  • Fysieke ontwikkeling: hierbij is een goede coördinatie van cruciaal belang. Van leren stappen tot het vasthouden van een potlood en het vangen van een bal.
  • Taalontwikkeling: de eerste levensjaren zijn de periode bij uitstek om woordjes te leren.
  • Emotionele en sociale ontwikkeling: omgaan met andere mensen, het leren delen van speelgoed met andere kinderen en het opbouwen van goede relaties.
  • Visuele ontwikkeling: dit is voor je peuter een belangrijke periode voor het leren herkennen van voorwerpen, vormen en kleuren in de wereld om hem heen.

Bekijk onze video's over de ontwikkeling van je kindje.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je peuter?

Lees meer over 13 maanden