BEVALLINGS­VERHAAL: “Een moeilijk dilemma: vaginale stuitbevalling of keizersnede?”

Nutricia voor jou zoekt moeders (of partners) die hun bevallingsverhaal willen delen, zodat andere mama’s to be zich kunnen voorbereiden op de bevalling. Wil jij ook jouw bevallingsverhaal insturen? Onderaan het artikel kun je zien hoe je dit kunt doen. Lees hier het bevallingsverhaal ingestuurd door Siara.

Er is 50% kans dat het lukt

Na 32 weken lag onze kleine nog in onvolledige stuit. Helaas was dit na 35 weken nog niet veranderd. Men heeft toen een poging gedaan om de kleine te draaien maar hier was de baby niet van gediend.

We stonden voor een moeilijk dilemma, gaan we voor een vaginale stuitbevalling of een keizersnede? Na weloverwogen voors- en tegens, hebben we de beslissing genomen om te kiezen voor een een vaginale stuitbevalling. Hierbij komen de billen eerst en het hoofd als laatst. Er is 50% kans dat het lukt.

De vliezen braken in de ochtend. Pas later op de dag rond 16.00 uur waren er wat voorweeën. Om 21.30 uur begonnen de echte ontsluitingsweeën. Vanaf 22.00 had ik 1 cm ontsluiting en om 00.30 uur 4 cm. Rond 02.00 uur was er 8 cm ontsluiting en om 2.10 uur mocht ik eindelijk beginnen met persen. Om 03.04 uur was ze geboren.

Men gaf aan dat het een voorbeeld stuitbevalling was. Zo voelde het ook. Het viel me reuze mee. De naweeën waren wel pittig en wat was er een opluchting dat het niet een keizersnede was geworden. Na ongeveer 4 dagen voelde ik me alweer helemaal goed!

Dit artikel is ingestuurd door Siara.

Wil jij net zoals Siara ook jouw bevallingsverhaal (anoniem) delen? Stuur dan jouw bevallingsverhaal naar bevallingsverhalen@nutricia.com