BEVALLINGS­VERHAAL: “Een seconde later lag ze op het doucheputje”

Nutricia voor jou zoekt moeders (of partners) die hun bevallingsverhaal willen delen, zodat andere mama’s to be zich kunnen voorbereiden op de bevalling. Wil jij ook jouw bevallingsverhaal insturen? Onderaan het artikel kun je zien hoe je dit kunt doen. Lees hier het bevallingsverhaal ingestuurd door Wendy.

Om 4 uur 's nachts braken mijn vliezen. Ik ben weer in slaap gevallen, omdat ik geen last had. Daarna werd ik om 6:30uur weer wakker, toen kreeg ik last van krampen en kwamen er weeën bij. Toen heb ik mijn man maar wakker gemaakt. Later is hij weer gaan slapen, ik kon het zelf wel opvangen. Later is hij weer wakker geworden en kreeg ik meer last van de weeën.

We hebben de weeën opgemeten en toen is hij andere dingen gaan doen, die nog nodig waren voor of na de bevalling. Op dat moment zaten er al 2,5 minuten tussen de weeën. We hebben de verloskundige gebeld, die zou even later langskomen. Om 12uur ging ze weer weg, ik had toen 2cm ontsluiting. Ze zou om 16uur weer komen om te kijken hoe ver ik dan zou zijn. Om 14uur kreeg ik al persweeën. Ik kon het zelf niet geloven en mijn man geloofde mij ook niet.

Ik ben onder de douche gaan liggen, de warme stralen, hielpen nog het beste tegen de pijn. Rond 14:30uur heeft hij met de verloskundige gebeld, maar dat was meer bedoeld om mij gerust te stellen dat dat geen persweeën waren. Ze stelde een vraag aan de telefoon, maar dat kon hij niet verstaan, omdat ik door de pijn zat te schreeuwen. Ze wist genoeg en kwam eraan. Maar met een paar minuten na het ophangen, was het hoofdje met de schoudertjes er al uit.

Een seconde later was het hele lichaampje eruit en lag ze op het doucheputje.

Toen mijn man onze kleine bij ons neer wou leggen, zag hij dat de navelstreng 2 keer om het keeltje zat. Dat heeft hij eerst eraf gehaald en me daarna bedekt met handdoeken en badjassen. We hebben opnieuw met de verloskundige gebeld. Zij had ook ondertussen al een paar keer gebeld. Ze vroeg wat we hadden gekregen, dat wisten we toen nog niet, hadden we nog geen eens naar gekeken. Het bleek een meisje te zijn.

Ongeveer 10 minuten na de bevalling, kwam de kraamzorg. Die heeft gedaan, wat ze voor ons op dat moment konden doen. Ongeveer 10 minuten daarna, kwam de verloskundige. Ze moest vanuit Ommen komen naar Nijverdal. Ze heeft daarna alle nacontroles gedaan. En zijn een goede kraamweek in gegaan, met 4 verschillende kraamverzorgsters.

Dit artikel is ingestuurd door Wendy.

Wil jij net zoals Wendy ook jouw bevallingsverhaal (anoniem) delen? Stuur dan jouw bevallingsverhaal naar bevallingsverhalen@nutricia.com