Tips om je peuter BETER te laten ETEN

Net nu je weet wat je kindje lekker vindt, is het ineens weer afgelopen. Hij weigert van alles en de maaltijd is een ramp. Maak je geen zorgen, dit is een heel normale fase. Het hoort bij het opgroeien tot een persoontje met een eigen wil. Ongeveer de helft van de kinderen wordt op deze leeftijd een lastige eter, je bent dus zeker niet alleen.

Tip 1: Laat je peuter mee-eten

Laat je kindje zo veel mogelijk mee-eten met het gezin zonder afleiding van televisie of telefoon. Je kindje leert door het gedrag van de mensen om hem heen na te doen. Jullie geven dus het goede voorbeeld!

Tip 2: Beloon goed gedrag van je peuter

Beloon goed eetgedrag met een sticker of stempel op de hand, een aai over de bol of een complimentje. Blijf positief!

Tip 3: Een voedingsschema voor peuter

Maak een vaste dagindeling met een voedingsschema en vaste tijden voor dutjes. Je kindje zal beter eten als hij goed is uitgerust en niet te hongerig is. Klik hier voor tips bij het maken van het voedingsschema voor je kindje.

Tip 4: Gezonde tussendoortjes

Zorg dat je peuter zijn kleine maag niet vult met calorierijke tussendoortjes zoals koek of snoep. En geef geen tussendoortjes vlak voor de maaltijden. Zo houdt hij voldoende eetlust voor gezonde voeding.

Tip 5: Blijf je peuter nieuwe smaken aanbieden

Blijf doorgaan met het aanbieden van nieuwe smaken. Blijf ook voeding proberen die je kindje eerst niet lekker vond. Een nieuwe smaak aanleren, is een kwestie van oefenen.