GEZONDE ONTWIKKELING van je baby

Een belangrijk onderdeel van je zwangerschap is voeding; je kindje is afhankelijk van de voedingsstoffen die hij via jou binnenkrijgt.

Waarschijnlijk ben je al bezig met de inrichting van de babykamer en de babyuitzet. En misschien heb je zelfs al een naam bedacht. Heerlijk om je voor te bereiden op het aanstaande moederschap. Een belangrijk onderdeel van die voorbereiding is je voeding. Want je kindje is voor zijn ontwikkeling afhankelijk van de voedingsstoffen die hij via jou binnenkrijgt.

Extra ijzer en foliumzuur voor een gezonde ontwikkeling

Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot en met de periode dat je de borstvoeding geeft, heb je extra voedingsstoffen nodig. Gezond eten alleen is niet voldoende om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. Het is daarom verstandig je basisvoeding aan te vullen met extra mineralen en spoorelementen, zoals vitamine D en foliumzuur. Foliumzuur bevordert de celdeling en de bloedaanmaak.

Vetzuren: goed voor het immuunsysteem

Naast foliumzuur heb je ook extra vetzuren nodig, zoals DHA Omega-3. Deze komen van nature voor in vette vis en zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en gezichtsvermogen van je baby. Eet daarom minimaal twee keer in de week vis, waarvan één keer vette vis.

Meld je aan voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders