SINTERKLAAS

Sinterklaas komt jaarlijks op de zaterdag tussen 10 en 16 november per stoomboot in Nederland aan. Dit kinderfeest wordt al sinds 1888 in Nederland gevierd. Centraal staan Sinterklaas (of Sint Nicolaas) en Pieten en kinderen worden getrakteerd op snoep en cadeautjes. De pret eindigt met pakjesavond op 5 december, de dag waarop Sinterklaas Nederland weer gaat verlaten. Wanneer je eerste kindje nog klein is, vier je Sinterklaas natuurlijk meer voor jezelf dan voor je baby. Maar dat hoeft de pret voor jullie als kersverse ouders niet te drukken!

Schoentje zetten en cadeautjes in de zak

Er is weinig schattiger dan zo’n klein schoentje voor de open haard, wachtend op wat Sinterklaas en de Pieten zullen brengen. Voor je kleine is het zetten en vinden van zijn schoen wellicht nog niet het hoogtepunt van de dag, maar het biedt een mooie kans om ook je partner eens te verrassen met een klein cadeautje!

Voor je baby maakt de inhoud van het cadeau – een knuffel of wat speelgoed - nog weinig uit. Het inpakpapier is vaak een stuk interessanter! Dat betekent dat je rustig nuttige dingen, zoals kleding, als cadeautjes kunt geven.

Snoepgoed

Sinterklaas is niet alleen bekend vanwege cadeautjes, maar ook om zijn snoepgoed. Je vindt in september al kruidnootjes, taaitaai en chocoladeletters in de winkels. Hoewel oudere kinderen hiervan smullen, is dit snoepgoed niet geschikt voor de allerkleinsten. Niet alleen vanwege het vele suiker dat erin zit, maar ook omdat je baby zich erin zou kunnen verslikken.

Tip: houd je baby in de gaten, zodat hij geen vergeten kruidnoot in zijn mond stopt.

Een leuk en gezond alternatief voor je kleintje, vanaf 10 maanden, is een bakje met gezonde snacks: stukjes fruit en stukjes groenten. Zo heeft ook jouw kleintje iets lekkers om van te smullen!

De Sint en Piet ontmoeten

Het hele Sinterklaasfeest komt vaak tot een hoogtepunt op Sinterklaasavond, of je dit nu op 5 december viert of op een andere datum. Een groot feest met snoepgoed, cadeautjes en misschien wel een bezoek van de Sint en/of de Pieten.

Het ontmoeten van Sint en Piet is voor ieder kind anders. Sommigen vinden het fantastisch al die aandacht, anderen vinden het maar niets, die vreemde gezichten. Maar vergeet vooral geen foto’s en filmpjes te maken van dit magische moment!

Vier je Sinterklaas met een groep? Dan kan dit even wennen zijn voor je kleine. Het is drukker dan normaal en je kleine veel verschillende indrukken op. Let goed op dat je baby niet te vermoeid raakt en leg hem op tijd in zijn bed. Dit maakt dat het voor je kleine, voor jou en voor de andere aanwezigen leuk blijft.