Als IEDEREEN OM JE HEEN zwanger raakt

Als zwanger worden niet meteen lukt, kan het soms lijken of alle vrouwen om je heen opeens zwanger zijn. Vrouwen op straat, maar ook vrienden en kennissen. Dat kan heel confronterend zijn. Hoe ga je daarmee om?

Alweer een zwangere vriendin

Als een vriendin vertelt dat ze zwanger is, ben je natuurlijk blij voor haar. Je weet dat zij en haar partner graag een kindje willen. Maar jij ook! Logisch dat je dan een beetje jaloers wordt. Je moet cadeautjes uitzoeken voor de zoveelste baby, terwijl je het liefst leuke dingetjes koopt voor een eigen kindje. Frustrerend!

Wees er eerlijk over

De ene keer kun je er beter mee omgaan dan de andere keer wanneer je hoort dat iemand zwanger is. Houd het niet voor je als je het moeilijk vindt. Praat erover; dat lucht op. Een paar tips om het wat makkelijker te maken:

  • Bedenk dat vrienden die zwanger zijn je niet willen kwetsen of jaloers willen maken. Maar ze willen ook niet onnodig verzwijgen dat ze zwanger zijn of je anders behandelen, omdat jij die wens ook hebt. Wees eerlijk tegen elkaar en praat over jullie gevoelens.
  • Vergeet niet dat het bij anderen ook lang geduurd kan hebben. Het lijkt misschien dat anderen ineens zwanger zijn, maar misschien zijn zij ook wel twee jaar bezig geweest om in verwachting te raken.
  • Relativeer! Jullie kunnen niet meer doen dan het gewoon blijven proberen. Als het alle vrienden en kennis lukt, waarom zou het bij jullie dan niet goed komen?
  • Geniet nog even lekker met zijn tweetjes van avondjes uit en weekendjes weg. Nu hebben jullie nog alle tijd voor elkaar. Ook al willen jullie graag zwanger worden, probeer positief te blijven en juist dichter naar elkaar toe te groeien. 

Meld je aan voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders