Vind de leukste JONGENS­NAMEN voor jouw kleine

POPULAIRE jongensnamen

Ben je in verwachting van een jongen? Jij geeft hem de naam die hij zijn hele leven draagt. Hier vind je inspiratie voor de leukste jongensnamen. Gebruik onze babynamen generator om nog meer leuke jongensnamen te ontdekken. Zoek zelf naar leuke namen of laat je verrassen!

Wat zijn leuke jongensnamen?

Jongensnamen zijn een kwestie van smaak. Wat jij leuk vindt, vinden andere ouders misschien vreselijk. Dat is maar goed ook, want anders zou iedereen hetzelfde heten. Ga je zelf creatief aan de slag met letters? Zoek je bijzondere jongensnamen? Of wil je juist een stoere en korte jongensnaam? Het is aan jullie als ouders om jullie zoon zijn naam te geven. Blijft het nog een verrassing of jouw baby een jongen of meisje is? Vind hier ook de leukste meisjesnamen voor jouw baby.

De populairste jongensnamen van 2020

Elk jaar publiceert de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de jongensnamen en meisjesnamen van alle baby’s die geboren zijn in Nederland. Dit is een mooie lijst om ideeën op te doen. Noah, Daan en Lucas staan al jaren bovenaan in de top 10 van populaire jongensnamen. Wil je weten welke namen de top 10 van jongensnamen uit 2020 compleet maken? Ontdek het hier.

Oer-Hollandse en korte jongensnamen

Korte jongensnamen zijn al jaren populair. Dit hangt samen met de trend van het geven van Nederlandse namen. Deze jongensnamen zijn vaak kort. Wij geven je een top 10 van leuke jongensnamen met slechts enkele letters:

 1. Bram
 2. Max
 3. Hugo
 4. Joep
 5. Mats
 6. Maas
 7. Thijs
 8. Adam
 9. Jan
 10. Teun

Waarom zijn korte jongensnamen populair?

In 2020 waren korte jongensnamen helemaal in. Dat verwachten we ook voor 2021. Ouders geven hun kinderen graag een stoere naam. Ook oudhollandse namen zijn populair. Zowel stoere namen als oudhollandse namen zijn vaak kort. De meeste korte jongensnamen hebben maar 3 of 4 letters. Noud, Jax en Stan staan op de namenlijstjes van veel ouders.

Populaire Engelse jongensnamen in Nederland

Sommige Nederlandse jongensnamen zijn lastig uit te spreken. Een Engelse jongensnaam is handig als je over de grens gaat. Joshua is een Hebreeuwse naam en wordt ook wel afgekort tot Josh. De zoon van Angelina Jolie heet Maddox. Na zijn geboorte werd deze naam door veel ouders gebruikt. Ook Tim als afkorting van Timothy past in de trend van korte jongensnamen.

Er is een held geboren!

Voor zijn geboorte is jullie zoon natuurlijk al jullie held. Verschillende jongensnamen hebben ‘held’ als betekenis. Ga je mee in de trend van de Friese namen? Geef je zoon dan de Friese heldennaam Lieuwe. Bruce, Arthur en het bijzondere Alper zijn ook echte heldennamen.

Bijzondere jongensnamen

Elke baby is uniek en verdient een bijzondere naam. Over bijzondere namen zijn de meningen verdeeld. Kies je een jongensnaam met een bijzondere betekenis? Of maak je een combinatie van verschillende voornamen? Er mag veel in Nederland. Wat vind je van een dubbele naam zoals Jay-Jay? Naast Engelse jongensnamen haal je je inspiratie uit andere talen, zoals Valentino of Maximilian. Filemon komt uit de Griekse mythologie en betekent ‘genegenheid tonen’. Ook Wolf of Raaf zijn stoere jongensnamen.

Aankomende trends voor jongensnamen

Ben je benieuwd naar de trends van 2022? Welke jongensnamen gaan in 2022 een opmars maken? Bekijk hier de voorspelling van 2022 voor nóg meer babynamen inspiratie.

Meld je aan voor Nutricia voor jou

 • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
 • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
 • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!