ZWANGERSCHAPS­VERSCHIJNSELEN

Naast zichtbare veranderingen gebeurt er in je lichaam ook veel tijdens de zwangerschap. Hoe je je voelt is moeilijk te voorspellen, dit verschilt per zwangerschap.

Symptomen van een zwangerschap

Als je zwanger bent, kun je dat meestal herkennen aan bepaalde symptomen. De symptomen verschillen per persoon en per zwangerschap.

Brandend maagzuur

Moeder Natuur zorgt er tijdens je zwangerschap voor dat je spieren ontspannen zijn. Dit komt door het zwangerschapshormoon progesteron. Progesteron beïnvloedt al je spieren en ook het klepje dat je maag afsluit. Hierdoor kunnen kleine hoeveelheden maagzuur in je slokdarm omhoogkomen. Lees meer over brandend maagzuur.

Moeheid

Het is heel normaal dat je je vaker moe voelt als je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap is je lichaam volop in ontwikkeling en dat kost energie. Zo verandert je hormoonhuishouding en doet je lichaam van alles om te zorgen dat je kindje zich goed ontwikkelt. Maar ook spanning of stress kan je vermoeid maken. Lees meer over moeheid tijdens je zwangerschap.

Ochtendmisselijkheid

De één heeft er veel last van, de ander helemaal niet: zwangerschapsmisselijkheid. Wat precies de oorzaak is van misselijkheid tijdens de zwangerschap, is niet bekend. Wel zijn er verschillende manieren om de misselijkheid te verminderen. Lees meer over ochtendmisselijkheid.

Meld je aan voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders