De ONTWIKKELING van je peuter

Je kindje wordt elke dag een beetje groter en sterker - en slimmer. Want zie je aan de buitenkant dat jouw peuter steeds langer en zwaarder wordt, ook aan de binnenkant is van alles gaande. Juist hier maakt je kind enorme groeisprongen, en zo ontdek je vanzelf grote veranderingen in de manier waarop het speelt, leert, praat, beweegt en zich gedraagt.

De lichamelijke ontwikkeling van je peuter

Kruipende peuter

Zelf op een stoel kunnen klimmen, een rechte lijn tekenen, op de tenen staan, zeggen dat iets ‘gek’ ruikt: het heeft allemaal te maken met de fysieke ontwikkeling van je peuter.   

Lees hier alles over de lichamelijke ontwikkeling van je peuter. 

De cognitieve ontwikkeling van je peuter

Peuter aan het buitenspelen

Door erop los te experimenteren begrijpt je peuter steeds meer van de wereld en van zichzelf. Zo leert hij beter praten en redeneren, het verschil tussen echt en alsof, en gaat hij steeds meer nadenken. En legt hij al spelenderwijs de basis voor een hele belangrijke vaardigheid: het oplossen van problemen.  

Lees hier alles over de cognitieve ontwikkeling van je peuter.

De sociaal emotionele ontwikkeling van je peuter

peuters samen aan het spelen

“Van mij!” Iedere ouder herkent deze opgewonden kreet uit de zandbak en werpt zich vervolgens soms op als bemiddelaar. Samen spelen (en samen delen) is naast empathie tonen een belangrijk onderdeel in de sociaal-emotionele ontwikkeling van jouw kindje. En om dit onder de knie te krijgen kijkt je kind eigenlijk vooral naar één persoon: jou.

Lees hier alles over de sociaal emotionele ontwikkeling van je peuter.

Meld je aan voor Nutricia voor jou

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!