
De enige echte broccolisoep met ham
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van soja-eiwit
Een heerlijk paddenstoelenveld vol gezonde groenten!
...Spruitjes twee tot drie keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Verhit de olijfolie op hoog vuur in een ruime braadpan.
Bak de sudderlapjes rondom bruin in 5 minuten.
Pel de uien en snijd in halve ringen.
Pel de knoflook en hak in grove stukken.
Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees en bak 2 minuten mee.
Voeg de laurierblaadjes en azijn toe en blus af met 500ml water.
Plaats een deksel op de pan en stoof de sudderlapjes gaar in ongeveer 1,5 uur.
Draai ze om na 45 minuten stoven.
Snijd de aardappelen in tweeën.
Druk een appelboor aan de platte kant en in het midden van de aardappel ongeveer 1 tot 2 cm in de aardappel.
Draai met een klein mesje aan de buitenkant van de aardappel rond de appelboor.
Draai de boor voorzichtig uit de aardappel zodat je een soort steeltje krijgt.
Kook de aardappelen in ca.
20 minuten gaar in water.
Snijd kleine roosjes van de bloemkool en was de bloemkoolroosjes in koud water.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de roosjes beetgaar in ongeveer 10 minuten.
Voeg de laatste minuut de rozijntjes toe.
Giet de bloemkool af.
Smelt de boter in de pan en meng de bloemkool met de rozijntjes door de boter.
Voeg nootmuskaat toe naar smaak.
.
Leg op ieder bord 2 paddenstoeltjes, de bloemkoolroosjes met rozijnen en een sudderlapje.
Eet smakelijk!.