Overzicht

Aardappel­paddenstoeltjes met sudderlappen en bloemkool

Een heerlijk paddenstoelenveld vol gezonde groenten!

  • Hoofdgerecht
  • 2 uur bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram sudderlappen
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote bloemkool
  • 4 eetlepels rozijntjes
  • 6 roseval aardappelen (of aardappelen met een rode schil)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel boter
  • 500 ml water

Wist je dat

...Spruitjes twee tot drie keer zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels?

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Gaar de sudderlapjes

Verhit de olijfolie op hoog vuur in een ruime braadpan.

Bak de sudderlapjes rondom bruin in 5 minuten.

Pel de uien en snijd in halve ringen.

Pel de knoflook en hak in grove stukken.

Voeg de ui en knoflook toe aan het vlees en bak 2 minuten mee.

Voeg de laurierblaadjes en azijn toe en blus af met 500ml water.

Plaats een deksel op de pan en stoof de sudderlapjes gaar in ongeveer 1,5 uur.

Draai ze om na 45 minuten stoven.

mes

Kook de aardappelen

Snijd de aardappelen in tweeën.

Druk een appelboor aan de platte kant en in het midden van de aardappel ongeveer 1 tot 2 cm in de aardappel.

Draai met een klein mesje aan de buitenkant van de aardappel rond de appelboor.

Draai de boor voorzichtig uit de aardappel zodat je een soort steeltje krijgt.

Kook de aardappelen in ca.

20 minuten gaar in water.

Kook de bloemkool

Snijd kleine roosjes van de bloemkool en was de bloemkoolroosjes in koud water.

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de roosjes beetgaar in ongeveer 10 minuten.

Voeg de laatste minuut de rozijntjes toe.

Giet de bloemkool af.

Smelt de boter in de pan en meng de bloemkool met de rozijntjes door de boter.

Voeg nootmuskaat toe naar smaak.

.

lepel_vork

Dek de tafel

Leg op ieder bord 2 paddenstoeltjes, de bloemkoolroosjes met rozijnen en een sudderlapje.

Eet smakelijk!.