
Winterstamppotje met kip, worteltjes en zoete aardappel
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
Was en schil de paprika, ui en wortelen.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.
Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
.
Plaats een pan op middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met een thee lepel olijfolie aan.
.
Leg de versneden groenten samen met 200 ml water en de tomatenpulp in de pan.
Laat gedurende 20 minuten sudderen.
.
Voeg de rode kidney bonen de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.
Voeg de pasta toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).
Meng de afgegoten pasta door de groentesaus.
Kruid af met peterselie, knoflookpoeder, paprikapoeder en een snufje kaneel.
Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.