Pasta chilli sin carne

Pasta chilli sin carne

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 40g Rode kidney bonen uit blik
  • 70g Wortel
  • 70g Tomatenpulp, zonder toegevoegd zout
  • 40g Paprika
  • 10g Ui
  • 15g Pasta
  • 5g Olijf olie
  • Zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Kaneel

Benodigdheden: 

  • een kookpan

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was en schil de paprika, ui en wortelen.
Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

2 Water koken

Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.

3 Ui stoven

Plaats een pan op middelhoog vuur en stoof de ui gedurende 5 minuten samen met een thee lepel olijfolie aan.

4 Groenten laten sudderen

Leg de versneden groenten samen met 200 ml water en de tomatenpulp in de pan. Laat gedurende 20 minuten sudderen.

5 Bonen toevoegen

Voeg de rode kidney bonen de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

6 Pasta koken

Voeg de pasta toe aan het kokende water en laat 10 minuten koken (tenzij anders aangegeven op de verpakking).

7 Pasta door saus mengen

Meng de afgegoten pasta door de groentesaus.

8 Kruiden toevoegen

Kruid af met peterselie, knoflookpoeder, paprikapoeder en een snufje kaneel.

9 Maaltijd laten afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.