Overzicht

Risotto met groenten en vers uit de zee gesprongen tonijn

Vis en vitamines: alles wat een kleine avonturier nodig heeft

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 250 gram risotto rijst
  • 350 gram tonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Oregano

Wist je dat

...je de bloem van een courgette ook kunt eten?

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.

  2. mes

    Snijd de courgette, de paprika’s en de tomaatjes.

    Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.

    Was de paprika’s in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de paprika’s in kleine blokjes.

     Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden.

  3. koekenpan

    Bak de groenten.

    Verhit een eetlepel olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.

    Draai de vlam laag, voeg de tomaatjes en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten.

  4. Bak de tonijn.

    Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

    Voeg de tonijn toe en bak deze in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en gaar.

    .

  5. Maak het gerecht af.

    Voeg de groenten toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.

    Voeg oregano toe naar smaak.

    .

  6. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de risotto op, samen met de tonijnmoot.

    .