Overzicht

Risotto met groenten en tonijn

Vis en vitamines: alles wat een kleine avonturier nodig heeft. Vanaf 12 maanden

Risotto met courgette, paprika en tonijn
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten risotto courgette paprika tonijn

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 75 gram kerstomaatjes
  • 135 gram risotto rijst
  • 200 gram tonijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Oregano naar smaak
  • Print recept

Wist je dat

...je de bloem van een courgette ook kunt eten?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

    Gebruik voor de bereiding van de risotto water in plaats van bouillon.

  2. Snijd de courgette, de paprika en de tomaatjes

    Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.

    Was de paprika’s in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de paprika’s in kleine blokjes.

      Was de tomaatjes in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaatjes doormidden.

  3. Bak de groenten

    Verhit een eetlepel olijfolie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.

    Draai de vlam laag, voeg de tomaatjes en paprika toe en bak het geheel nog enkele minuten.

  4. Bak de tonijn

    Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

    Voeg de tonijn toe en bak deze in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en gaar.

    Snijd de tonijn in beetklare stukjes.

  5. Maak het gerecht af

    Voeg de groenten toe aan de risotto en meng het geheel goed door elkaar.

    Voeg oregano toe naar smaak.

  6. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de risotto op, samen met de tonijn.