Overzicht

Risotto met mozzarella en champignons

Vanaf 12 maanden

olvarit_risotto met mozzerella en champignons
  • Hoofdgerecht
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees

Ingrediënten

  • 15g Risotto rijst
  • 30g Parijse champignons
  • 10g Mozzarella, zacht
  • 10g Sjalot
  • 90g Pastinaak
  • 90g Courgette
  • 5g Olijf olie
  • Peterselie
  • Zwarte peper
  • Benodigdheden: een pan en een kommetje.
  • Voor 1 portie.

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten

    Was en schil de sjalot, pastinaak, de courgette en champignons.

    Snijd deze in kleine, beetklare gelijke stukjes.

  2. Stoven

    Plaats een pan op een middelhoog vuur en stoof de sjalot, rijst en pastinaakblokjes aan in een kofelepel olijfolie.

    Laat gedurende 5 minuten aanstoven.

  3. Champignons toevoegen

    Voeg de champignons toe en laat deze 5 minuten mee stoven.

    .

  4. Voeg stapsgewijs water toe

    Voeg vervolgens stapsgewijs een kleine hoeveelheid water aan het groentenrijstmengsel toe, waarbij je het water steeds door de rijst laat absorberen.

  5. Roeren

    Roer tussendoor om te voorkomen dat de rijst aanbakt.

    .

  6. Groenten gaar?

    De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

  7. Mozzarella toevoegen

    Voeg de mozzarella toe aan de risotto.

  8. Kruiden toevoegen

    Snipper de peterselie fijn.

    Kruid het gerecht af met een de peterselie en peper naar smaak.

  9. Maaltijd laten afkoelen

    Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.

    Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.