Nutricia voor jou
Ontwikkeling

Sprongetjes in de ontwikkeling van je baby

Is je baby dagenlang huilerig, humeurig of hangerig zonder dat daar een aanwijsbare reden voor is? Dan zou er sprake kunnen zijn van een sprongetje in de ontwikkeling. Tenminste, volgens een theorie dat baby’s op vaste momenten sprongetjes in de mentale ontwikkeling doormaken waardoor ze het even lastig hebben.

Sprongetjes bij baby’s

De ‘theorie’: baby’s zouden bij 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46 en 55 weken een sprongetje in de mentale ontwikkeling doormaken wat zou leiden tot onrustig gedrag. Maar echt wetenschappelijk bewijs voor die theorie is er niet. In wetenschappelijk onderzoek is nooit aangetoond dat dit op vaste momenten bij elk kind plaatsvindt.

Of het nu echt waar is of niet, een feit is dat je baby zich razend snel ontwikkelt in het eerste jaar. Er gebeurt heel veel en elk kind volgt daarin een eigen ontwikkeling. Bedenk je maar eens wat er in 1 jaar tijd allemaal gebeurt. Op de leeftijd van 1 jaar kan je baby zoveel meer dan als pasgeboren baby: lachen, brabbelen, zitten, kruipen en misschien wel lopen. Natuurlijk speelt er zich heel veel af in dat kleine lichaampje! 

Geborgenheid

Een onrustige baby is meestal het best te troosten met geborgenheid. De warmte, de hartslag en de stem van de ouders geeft rust. Probeer je kind die geborgenheid te geven. Houd je kind lekker dicht bij je en geef een extra voeding als je kind erom vraag. Lees ook onze tips bij huilen. Die kunnen bij zo’n sprongetje ook goed van pas komen! 

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Volg alle ontwikkelingen van je kindje dankzij onze wekelijkse nieuwsbrief en lees informatie die afgestemd is op jouw situatie en voorkeur!